Több mint 2000 Mikulás fut végig vasárnap a Váci utcán!

December 3-án rajtol a 8. PENNY Mikulásfutás, ahol garantált a hóesés.

Európában csak kevés város büszkélkedhet azzal, hogy az ünnepek közeledtével Mikulások tömege lepi el egyszerre utcáit, tereit, ráadásul futva. Budapesten ez megtörténik vasárnap! A fővárosiak mellett az ország 260 településről érkeznek alkalmi futó Mikulások a Fővám tér környékére – közölte szerdán a BSI..

A különleges karácsony előtti futó-hangulat mellett a rendezők a hóesésről is gondoskodnak: minden futó Mikulás hópelyhek között fog elindulni és célba érkezni a vidám szabadidősport-eseményen.

A BSI immár 8. alkalommal rendezi meg a PENNY Mikulásfutást, ahol mindenki tetőtől talpig Mikulás-ruhában fut.

A résztvevők teljesíthetik a hosszabb 5 km-es, vagy a lazább 2,3 km-es távot, a családoknak, vagy a legkisebbeknek pedig a 980 méteres futamot kínálják a szervezők.

Ízelítő a különleges esemény hangulatából:

Ízelítő a különleges esemény hangulatából: https://youtu.be/dp7YrMFb1TM

A mikulásruhás futók jótékonykodhatnak is. Egy hatalmas puttonyba helyezhetik el ajándékaikat –játékokat, írószereket, iskolaszereket–, amelyeket a Magyar Vöröskereszt juttat el rászoruló gyerekekhez, családokhoz.

Helyszíni nevezés mindhárom távra vasárnap reggel 9-től a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban kialakított versenyközpontban.

Rajtok időrendje:
11:00 óra – Családi futam 980 méter
12:00 óra – 2300 méter
13:30 óra – 5 km

További információk az eseményről: https://www.futanet.hu/cikk/8-penny-mikulasfutas 

 

fotók: BSI