Tömegközelekedéssel érdemes megközelíteni a Puskás Arénát

A pénteki Magyarország–Uruguay mérkőzés 19 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

A megnyitó események miatt érdemes korábban kilátogatni a stadionba – írta honlapján az MLSZ.

Íme, az MLSZ fontos információ a mérkőzéssel kapcsolatban:

Mindenkit kérünk, hogy tömegközlekedéssel közelítse meg a stadiont, fokozottan ügyelve rá, hogy melyik kapuhoz szól a jegye. Táskát nem lehet behozni a mérkőzésre. A kapukat 16 órakor nyitják meg, és ekkortól fogadja a Szurkolói Falu a szórakozni vágyókat. A stadionavató ceremónia érdemi része pedig 17.30-kor kezdődik, amikor legendás játékosok emlékeznek a hajdani Népstadionra. A stadionban készpénzmentes fizetési lehetőségeket lehet igénybe venni.

A stadion megközelítése tömegközlekedéssel

Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek a Puskás Arénához! A stadion gyorsabb és kényelmesebb megközelítése, valamint a mérkőzés után a gyors és kényelmes továbbutazás érdekében az M2-es, M4-es metró, az 1-es villamos, valamint a Thököly úti autóbuszok sűrűbben közlekednek. Kérjük, hogy a járatokon figyeljék a hangos utastájékoztatást, mert fontos közlekedési információk hangoznak el.

A mérkőzés napján a stadion környéki közterületekben megállási tilalomra és teljes útzárra kell számítani, ezért kérünk mindenkit, hogy figyeljék az ORFK és az Útinform tájékoztatásait.

Előreláthatólag 15 óra és éjfél között lezárják:

a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
a teljes Verseny utcát,
az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
a teljes Istvánmezei utat.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A jegye alapján így érdemes megközelíteni a stadiont:

Villamos

– Az 1-es villamossal érkező szurkolók csak akkor szálljanak le a Puskás Ferenc Stadionnál, ha D, E vagy F kapus jeggyel rendelkeznek. Ők a Kerepesi út – Dózsa György út útvonalon keresztül közelíthetik meg a stadiont.
– Az A és B kapus jeggyel rendelkezőknek azt javasoljuk, hogy az Egressy úti megállóban szálljanak le. Ebben az esetben az Egressy út–Stefánia út útvonalon keresztül juthatnak el a stadionhoz.
– A C kapus jeggyel rendelkezőknek a Zugló vasútállomás megállóban célszerű leszállniuk, ahonnan a Thököly út–Stefánia út útvonalon juthatnak el a stadionhoz.

Metró

– A 2-es vagy 4-es metróval érkező szurkolóknak csak akkor célszerű a Keletinél leszállniuk, ha C, D, E és F kapukhoz szóló jeggyel rendelkeznek.
– A C kapu a Thököly út–Stefánia út útvonalon keresztül megközelíthető, a Baross térről pedig az 5-ös illetve a 7-es busszal lehet eljutni a stadionhoz. (Stefánia út-Thököly út a C kapuhoz eső legközelebbi megálló.)
– A D, E, F kapukhoz szóló jegyekkel a Verseny utcán és a Dózsa György úton keresztül juthatnak el a legegyszerűbben a kapukhoz.
– A 2-es metrónak a Puskás Ferenc Stadion megállójából az A, B, D, E, F kapukat lehet megközelíteni.
– Az A és B kapus jegyekkel rendelkező szurkolóknak azt javasoljuk, hogy válasszák a Hungária körút felőli kijáratot. A tájékozódás érdekében a metrómegállóban útbaigazító plakátok lesznek elhelyezve, egyszerű, jól látható információkkal.
– A D, E, F kapukhoz szóló jegyekkel rendelkező szurkolók válasszák a Dózsa György út felőli kijáratot.
– A mozgáskorlátozott szurkolók a 2-es metró vonalán a Puskás Ferenc Stadion megállónál leszállva, a Dózsa György út felőli kijáratnál tudják igénybe venni a lifteket.
– Azok a nézők, akik M2-es metróval érkeznek és a Stefánia úti beléptetéshez mennének, azok gyalog a Papp László Aréna dekkjén tudnak közlekedni, az Ifjúság út feletti hídon.

Fontos! A mérkőzés idején az Ifjúság útját teljesen lezárják a gyalogos forgalom elől, így a Dózsa György és a Stefánia út között nem lesz átjárás. A stadion tágabb környezetének rendezése a terveknek megfelelően, több ütemben zajlik, emiatt fokozottan figyeljenek a közlekedésre!

Önkéntesek

A mérkőzés napján több mint 300 önkéntes különböző műszakokban segíti a szurkolók eligazodását a stadionban és a stadion környékén. Az önkéntesek egységes fehér galléros, címeres Volunteer feliratos pólót, valamint zöld Volunteer feliratos kabátot fognak viselni, így az érkező nézők számára is könnyen felismerhetőek lesznek, készséggel segítenek nekik, nyugodtan keressék őket.

Jegyátadás – Ticketing Point

A stadion területén az első körüljáró szinten két Ticketing Point lesz, ahol az esetlegesen előforduló problémás jegyeket tudják kezelni (pl.: nincs ott szék, ahová a jegy szól). Ha ezzel kapcsolatban bárkinek problémája adódik, keresse az önkénteseket, ők pontosan tudni fogják, hogy hová irányítsák az érintett szurkolókat, lesznek továbbá olyan kollégák a beléptető kapuknál, akik segítik a beléptetést (adott esetben PDA használatával).

Fontos! A kapucsoportok csak az oda szóló jegyeket engedik be, más kapucsoporthoz tartozó jeggyel nem lehet belépni a forgóvillán, tehát fontos a betűjel ismerete.

További tudnivalók

– Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a Puskás Aréna készpénzmentes lesz. Ez azt jelenti, hogy csak érintős bankkártyával, NFC-s fizetőeszközzel (MobilApp), és a szerződött operátor által kibocsátott készpénzhelyettesítő kártyával lehet majd fizetni a kereskedelmi egységekben.
– A szemét minimalizálása érdekében, a fesztiválokon is megszokott repoharas rendszer működik az arénában.
– A menekülőútvonalakon tilos tartózkodni.
– A stadionban 53 vendéglátói egység (büfé, meleg étel és ital pont, Fornetti, stb.) működik. A büfében öt százalék alatti alkoholtartalmú sör vásárlására lesz lehetőség.
– Érkezéskor mindenki készítse elő a személyi okmányát, melynek ellenőrzése megtörténik a jegy érvényesítésekor.
– A stadionban No-Bag Policy van érvényben, azaz biztonsági okokból senki nem hozhat be nagy (A4-s méretnél nagyobb) szatyrot, hátizsákot. Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy esernyőt, profi fényképezőgépet sem lehet bevinni a stadion területére. Eső esetén az esőkabátot javasoljuk.
– Az első emelet négy sarkában négy kártyafeltöltő állomás lesz kialakítva.
– A Stefániához és a Dózsa György úthoz közel két-két csomagmegőrző konténer lesz felállítva, amelyek ingyenesen igénybe vehetők.
– Kérjük, mindenben vegye figyelembe a hatályos pályarendszabályokat!

Műsorfüzet

Az eseményre az MLSZ, csak a helyszínen megvásárolható, különleges műsorfüzetet készített. A 116 oldalas, színes, képekkel gazdagon illusztrált kiadványból az olvasók megismerhetik a stadion történetét a kezdetektől a Puskás Aréna megnyitásáig. A két irányból lapozható füzetben külön fejezet foglalja össze a megnyitó napján búcsúztatandó Gera Zoltán pályafutását. Az olvasók természetesen a programfüzetből megtudhatják a legfontosabb információkat a november 15-i Magyarország–Uruguay mérkőzésről, a két ország közös futballmúltjáról is, és QR-kódok segítségével mozgóképes tartalmakat is élvezhetnek mindazok, akik megvásárolják a műsorfüzetet. A kiadványt a szurkolói shopokban (és a mozgóárusoknál) 500 Ft-ért (cashless-rendszerben, készpénz használata nélkül) lehet megvásárolni. A különleges kiadvány örök emlék lehet, érdemes az ünnepi és sporttörténelmi alkalom emlékeként is megőrizni.

A nyitóünnepség során élénk fény és hangeffektusokra számíthatnak a stadionban tartózkodók. Kérjük, ennek figyelembevételét.

Szurkolói Falu

A válogatott szurkolói már megszokhatták, hogy a mérkőzések előtt Szurkolói Faluval várjuk az érdeklődőket. Nem lesz ez másként a Puskás Arénában sem, ahol három helyszínen is találkozhatsz az MLSZ Szurkolói Klub kitelepüléseivel. A stadionon kívül, az F kapu mögött elhelyezkedő területen számos játék, köztük footgolf, célba-rúgás, rúgáserősség-mérés és darts-foci is várja a kilátogató szurkolókat. Az első emeleti körüljáró szinten található kitelepüléseinknél PS-sarok és csocsóasztalok mellett freestyle-bemutatóval készülünk fiatalabb szurkolóinknak.

Parkolás

Az autóval érkező szurkolók csak az alábbi útvonalalakon közlekedjenek, mert más módon nem tudják elérni a belépési pontokat.

A különböző jogosultságok alapján az alábbi parkolási engedélyeket különböztetjük meg:

P1: Puskás Stadion mélygarázs nyugati oldal. Behajtás a Hungária körút – Egressy út – Stefánia út irányából.

P2: Puskás Stadion mélygarázs keleti oldal. Behajtás a Hungária körút – Egressy út – Stefánia út irányából.

P3: Papp László Sportaréna mélygarázs. Behajtás a Hungária körút – Stefánia út – Ifjúság útja irányából.

P4 (mozgássérült): Papp László Sportaréna belső környezete. Behajtás a Hungária körút – Stefánia út irányából.

P5: Récsei Center északi parkolója. Behajtás a Thököly út – Szabó József utca irányából.

P6: Papp László dolgozói mélygarázs. Behajtás a Hungária körút – Stefánia út – Ifjúság útja irányából.

A parkolási engedély nem érvényes buszokra, teherautókra vagy limuzinokra, kizárólag személygépkocsikra (legfeljebb 5,5 m hosszúságig). A parkolási engedélyt a szélvédő belső felének jobb felső (utas oldali) részére kell kívülről jól látható módon kihelyezni.

Biztonsági okokból azonnal elszállítják (vontatóval) azt a járművet, amelyen nincs kihelyezve a parkolási engedély.

A parkolási engedély nem helyettesíti a mérkőzés belépőjegyét és érvényes belépőjegy nélkül nem jogosít fel a stadionba való belépésre. A parkolási engedély kizárólag november 15-én, pénteken érvényes. Minden, a stadion területére behajtó járművet átvizsgálnak. Az ellopott, elveszett vagy sérült parkolási engedélyeket nem pótolják. A parkolási engedély érvénytelen, ha azt megváltoztatták vagy megrongálódott.

A Rendőrség a Hungexpo előtti részen, az Albertirsai úti parkolóban biztosít parkolási lehetőséget (parking, pick-up point) a busszal, szervezett formában érkező vidéki és külhoni szurkolók számára. A stadion innen megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel.

VIP-parkolás 

Figyelem! A nyugati VIP-jeggyel rendelkező vendégek csak a nyugati oldali VIP-bejáraton (Istvánmezei oldal) mehetnek be a stadionba, a keleti VIP-jeggyel rendelkezők pedig csak a keleti oldali VIP-bejáraton (régi Toronyépület mellett). Azok, akik a mélygarázsban P1-es és P2-es parkolóval rendelkezik, az Egressy útról, a Stefánia szervizútjára kanyarodva (itt egy tűzszerészeti átvizsgáláson esnek át), majd onnan balra fordulva tudják megközelíteni a garázst. Akik P1-es parkolóval rendelkeznek, a mélygarázs bejáratánál jobbra kanyarodva, akik pedig P2-es parkolóval, balra kanyarodva közelítsék meg a parkolóhelyeiket. A VIP-parkolásnál az autóban ülők közül mindenkinek kell jeggyel rendelkeznie! Akinek VIP jegye van, de P3-as parkolója, az a Hungária körútról jobbra kanyarodva, majd utána balra fordulva a Stefánia útról, az Ifjúság útján keresztül tudja megközelíteni a Papp László Aréna garázsát. (Figyelem, kizárólag az Árpád-híd felől lehet megközelíteni a parkolót, aki a Népliget irányából érkezik, annak nem lesz lehetősége balra kanyarodni.) Innen gyalog, a Dózsa György úti kapukon keresztül tudja a VIP-szektorokat megközelíteni.

főkép: Sportmenü / Kárpáti Balázs