Ugrai duplázott, ötgólos diósgyőri siker

A Diósgyőr 5-0-ra nyert a Vasas ellen Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Lendületesen kezdett a Diósgyőr – Ugrai Rolandot már ekkor nehezen tartották a Vasas védői -, és szűk negyedóra elteltével megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ezután a fővárosiak többször próbálkoztak támadásvezetéssel, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Folyamatos játék nem igazán alakult ki, a mérkőzés a taktikusan játszó DVTK elképzelése szerint alakult.

Még inkább így volt ez a szünet után, amikor Ugrai két ellentámadást góllal fejezett be. A Vasas ezután meddő mezőnyfölényben játszott, ám a hazaiak támadásai rendre veszélyt jelentettek, és ezekből további kettő még eredményes is volt. A bajnokságban hullámzóan szereplő Vasas játéka a második 45 percre szétesett, így a Diósgyőr megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

A hatékonyan futballozó DVTK az előző négy összecsapásán nem tudott pontot szerezni, így rossz sorozatot szakított meg szombati fölényes győzelmével.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Diósgyőri VTK-Vasas FC 5-0 (1-0)
Debrecen, 1081 néző, v.: Pintér

DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács – Vela, Busai, Villar (Kocsis G., 54.) – Ugrai (Óvári, 73.), Szarka (Makrai, 79.), Joannidisz

Vasas: Kamenár – Benes, James (Vaskó, 67.), Ristevski – Szivacski, Burmeister, Berecz (Vogyicska, 64.), Hangya – Kulcsár, Gaál, Remili (Vergosz, 57.)

gólszerzők: Villar (15.), Ugrai (48., 58.), Vela (71.), Joannidisz (77.)
sárga lap: Lipták (20.), Eperjesi (50.), Forgács (87.), illetve Remili (17.), Berecz (63.)

(MTI)

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt