Újabb nagy siker: Európai Szuperkupa-döntő lesz a Puskás Arénában!

Szeptember 24-én Budapesten rendezik a két legrangosabb európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének párharcát. Az UEFA úgy döntött, hogy ezen a napon az új Puskás Arénában játsszák le az európai Szuperkupa-döntőt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának szerdai közlése szerint az UEFA végrehajtó bizottsága szerdai ülésén hozott döntése történelmi jelentőségű, mivel hazánkban korábban még sosem rendezték meg nemzetközi férfi kupasorozat egymérkőzéses döntőjét.

Az UEFA Szuperkupa-döntő rendezésével hazánk ismét egy kiemelkedő sporteseménynek adhat otthont. Remélhetőleg a magyar futballszurkolók személyesen, a helyszínen láthatják a kontinens legjobbjait – fogalmazott dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. – Az UEFA a döntéssel a magyar labdarúgás fejlődését, az infrastruktúra megújulását, valamint azt ismerte el, hogy a futballélet koronavírus utáni újraindulásában Magyarország az élen járt.

A koronavírus-járvány miatt az UEFA kénytelen volt egy időre leállítani az európai kupasorozatokat is, amelyek így csak nyáron érnek véget. A két legrangosabb torna győztesének párharca a Szuperkupa-döntő, amelynek budapesti megrendezésével újabb sportdiplomáciai sikert ért el a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A szövetség sportdiplomáciai sikereinek köszönhetően Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2014-ben U19-es Európa-bajnokság, 2019-ben női BL-döntő színhelye volt Magyarország, az UEFA friss döntése alapján idén az európai Szuperkupa-döntőnek ad otthont Budapest. Jövőre az EURO2020-nak, vagyis a férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, valamint szintén 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak.

Az Európa-liga döntőjét pedig az előzetesen tervezett 2022 helyett 2023-ban játsszák a budapesti Puskás Arénában.

Október 8-án rendezik meg a Bulgária-Magyarország Eb-pótselejtező mérkőzést

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs