Valter Attila két világklasszist is megelőzött a digitális svájci kerékpáros viadal utolsó versenyén

Valter Attila a 19. legjobb időt tekerte a Digital Swiss 5 elnevezésű virtuális kerékpáros viadal vasárnapi záró versenyén.

A CCC 21 éves magyar kerékpárosa a szerdai nyitónapon 16. lett, akárcsak akkor, a leggyorsabb ezúttal is a kétszeres időfutam-világbajnok ausztrál Rohan Dennis (Ineos) volt. Mögötte – hasonlóan a szerdaihoz – a pénteken diadalmaskodó ír Nicolas Roche (Sunweb) végzett másodikként, a harmadik helyet a dán Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) szerezte meg – számolt be az MTI.

A vasárnapi viadalt 49-en fejezték be, Valter olyan klasszis kerékpárosokat előzött meg, mint a 33. helyen záró négyszeres Grand Tour-győztes olasz Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo), vagy a 2014-es világbajnok lengyel Michal Kwiatkowski (Ineos), aki 37. lett.

A világelit 11 istállóját tömörítő Velon-csoport szervezésében szerdától öt külön virtuális versenyt rendeztek, három-három bringás állt a digitális rajthoz minden csapatból, az indulókat napról napra válthatták az istállók.

A márciusi – a világjárvány miatt lerövidített – Párizs-Nizza volt a legutóbbi elitkategóriás országúti viadal, amelyet megrendeztek. Elhalasztották a többi között a Giro d’Italiát, a Tour de France-t, valamint az öt legnagyobb egynapos versenyt, a Monumentumok közé tartozó négy tavaszi viadalt. A svájci körversenyt – amelyre június 6. és 14. között került volna sor – idén nem rendezik meg, erre a második világháború óta nem volt példa.

fotó: tourdehongrie.hu