Vb-negyeddöntős Ecseki és Szudi

Ecseki Nándor és Szudi Ádám sima győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé párosban a Dél-Afrikában zajló világbajnokságon. Több magyar már nincs versenyben, miután Póta Georgina nem bírt a japán Ito Mimával.

Ecseki és Szudi eddig a nyitó körben izzadt meg a legjobban, akkor a nigériai Abiodun, Aruna duót döntő szettben verték meg. A következő fordulóban 3:0-val jutottak túl a brazil Ishiy, Jouti kettősőn, és a nyolcaddöntőben sem veszítettek játszmát. A Puerto Ricó-i Brian Afanador és Daniel Gonzalez mindháromszor csak hét pontig jutott a magyar fiúk ellen, akik magabiztosan érvényesítették a papírformát. Ezzel bejutottak a legjobb nyolc közé, azaz egy lépésre kerültek az éremszerzéstől. Ezt a lépést azonban nem lesz könnyű megtenniük, ugyanis a második kiemelt dél-koreai Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun páros vár rájuk a negyeddöntőben – számolt be szerdán a Magyar Asztalitenisz Szövetség.

Póta Georginának már a legjobb 32 között óriási bravúrra lett volna szüksége, hiszen Ito Mima állt az asztal túlsó oldalán. A világranglista 7. helyén található – ezzel a világ legjobb nem kínai játékosának számító – japán az első két fordulóban szettet nem vesztett, pontot is mindössze 34-et. Ezt figyelembe véve sem érheti szemrehányás a legrutinosabb durbani indulónkat, egyik szettben sem tudta „agyonverni” Ito, de így is egyértelmű volt a japán fölénye.

EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő

Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Afanador, Gonzalez (Puerto Ricó-i) 3:0 (7, 7, 7)

NŐI EGYES
A 16 közé jutásért

Póta Georgina–Ito (japán) 0:4 (–7, –7, –7, –8)

fotó: MOATSZ