Vecsernyés Dávid ezüstérmet szerzett a párizsi Világkupán

Kiválóan szerepeltek a magyar tornászok a párizsi Challenge Világkupa szerenkénti döntőiben, Vecsernyés Dávid ezüstérmes lett, Babos Ádám a pontszerző negyedik helyet szerezte meg, míg Fehér Nóra hetedik lett.

A Magyar Torna Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a nőknél Fehér Nóra talajon eredetileg a kilencedik pozícióban végzett a selejtezőben, és első számú tartalék volt, de a francia versenyző még szombaton visszamondta a finálét, így Fehér vasárnap is bemutatkozhatott. Talajgyakorlatára 12.050 pontot kapott, ezzel az előkelő hetedik helyen zárt.

A férfiaknál Babos Ádám korláton, míg Vecsernyés Dávid kedvenc szerén, nyújtón jutott a fináléba. Az FTC-Telekom tornásza, Babos hosszú sérülése után a közelmúltban kezdett ismét versenyezni, és 13.350 ponttal a negyedik helyen végzett. Mindössze öt tizeddel maradt le a dobogóról, és ezzel a negyedik pozícióval eddigi legjobb Világkupa eredményét produkálta. A BHSE Eb-bronzérmes tornásza, Vecsernyés hozta a tőle megszokott stabil gyakorlatot, amely 14.150 pontot ért. Ennél magasabb pontszámot (14.300) csak a japán Taura Seiya kapott, így Vecsernyés Dávid megismételte múlt heti szombathelyi bravúrját, és ismét ezüstérmes lett.

Vecsernyés Dávid: Eleve fáradtabban jöttem ki erre a versenyre. Nem volt egyszerű a selejtező sem, nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, többet is rontottam. A döntőre összeszedtem magam, és elmondható, hogy összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel.

fotó: korábbi felvétel