Bíró Attila kijelölte a női Universiade-csapatot

Bíró Attila kijelölte a tajvani eseményre utazó együttes, amelyben helyet kapott a napokban a világbajnokságon szereplő Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya páros is. Illetve ott van Menczinger Kata is, aki balesete után zöld lámpát kapott az orvosoktól.

A Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 17. FINA Világbajnokság uralja természetesen ezeket a heteket, ugyanakkor a háttérben több csapatnál, így női Universiade-keretnél is zajlik a munka. Ismeretes, az augusztusi, tajvani egyetemi és főiskolás világbajnokságra, az Universiade-ra mindkét válogatottat a szövetségi kapitányok vezetik, akik a vb-felkészülés, és maga a vb miatt értelemszerűen megbíztak valakit addig is a munkával – Bíró Attila speciel Mihók Attilát. A Dunaújváros szakvezetője július 3. óta edzőmeccsekkel, edzésekkel készül a korábban kijelölt kerettel.

Most pedig eljött az idő annak a 13 játékosnak a megjelöléséhez, akik az Universiade-n képviselik a női vízilabdát. Íme:

A női válogatott Universiade kerete
Kapus: Bolonyai 
Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta(Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros),Vályi Fanni (Dunaújváros), Ziegler Diána (Dunaújváros)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

„Folyamatosan kapcsolatban álltam Mihók Attilával, tőle tudom, hogy becsülettel dolgoztak a lányok. A csapatban két világbajnokságon szereplő játékos, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya található. Velük később csatlakozok majd a csapathoz, amely Sanghajban a kínai válogatottal edz majd közösen” – fogalmazott Bíró Attila, aki hozzátette, megkönnyebbül a teljes női pólótársadalom, hogy az autóbalesetet szenvedő Menczinger Kata szerencsésen megúszta a történteket, némi pihenő és sok-sok kontrollvizsgálat után zöld lámpát kapott, avagy ott lehet a csapatban.

Universidade, 2017, Tajvan – a női csoportbeosztás

A-csoport: Kanada, Oroszország, Magyarország, Japán, Nagy-Britannia, Új-Zéland
B-csoport: Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Franciaország, Argentína, Görögország

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs

Vélemény, hozzászólás?