Budapest is részese lesz az úszás forradalmának

Világsztárok egész sora, az egyaránt olimpiai bajnok Hosszú Katinka, Adam Peaty, Nathan Adrian és Pernille Blume részvételével zajlott a profi úszóvilág vadonatúj versenysorozatának (ISL) budapesti fordulóját felvezető hivatalos sajtótájékoztató. A viadal szombaton és vasárnap is 18 órakor kezdődik a Duna Arénában.

A szervezők beszámolója szerint Hosszú Katinka csapata, az Iron a sorozat dallasi fordulójában mutatkozott be, s zárt a harmadik helyen. A háromszoros olimpiai bajnok kiemelte, hogy ezúttal még jobb eredményt szeretnének elérni.

A budapesti versenyről pedig azt mondta: elképesztő show lesz az egész, s nagyszerű érzés, hogy egy igazi csapatként küzdhetnek majd a magyar fővárosban is. Hozzátette: nagyon számít a magyar szurkolók támogatására, az MVP-címmel kapcsolatos kérdésre pedig azt felelte, hogy annyi számban úszik majd, amennyi az Iron csapatnak a lehető legjobb eredményhez szükséges.

Az Iron együttese egyébként magyar úszókra épít, a háromszoros olimpiai bajnok tulajdonos mellett itt versenyez Bohus Richárd, Burián Katalin, Gyurta Gergely, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kozma Dominik,Milák Kristóf,Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám és Verrasztó Dávid is, olyan világsztárok mellett, mint Vlagyimir Morozov, Alia Atkinson, vagy Ranomi Kromowidjojo.

(Adam Peaty és Hosszú Katinka)

Az ukrán Konstantin Grigorisint, az ISL alapítóját már a versenyt megelőző napon lenyűgözte a Duna Aréna, valamint a magyar főváros. Fantasztikusnak nevezte az eddig versenyeket, s biztos benne, hogy Budapest is kiváló házigazda lesz.

(Pernille Blume)

Nem akármilyen ellenfelekkel kell majd megküzdenie Hosszú Katinkáéknak Budapesten. Ebben a csoportban szerepel ugyanis a dán Pernille Blume nevével fémjelzett New York Breakers is. Az 50 méter gyorsúszás női olimpiai bajnoka már nagyon készül, azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a dallasi fordulóban mutatottnál még jobban szeretne úszni.