„Egyszerűen világbajnokoknak kellett lennünk ezzel a remek csapattal”

Íme az aranyszavak.

A finálét követően boldogan nyilatkoztak a magyar szövetségnek a férfi kardcsapat tagjai, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron alkotta együttes. Íme az arany gondolatok.

(Szilágyi Áron öröme; fotó: Eva Pavía / Bizzi Team / FIE)

Szilágyi Áron:

“Egyéniben 10 év után lettem bronzérmes, csapatban 16 év után világbajnok. Úgyhogy különleges számomra ez a vb, és nagyon boldog vagyok. Igazi csapatot alkottunk, nekem tényleg ‘csak’ az volt a dolgom, hogy vezetésről befejezzem a meccseket.”

(Szatmári András; fotó: Bizzi Team / FIE)

Szatmári András:

“Természetesen mindig nyerni szeretnék, de most nagyon meg akartam mutatni magamnak és mindenkinek, hogy jól tudok vívni csapatban. Remek döntő volt, és tényleg nagyon boldog vagyok, hogy csapatban is világbajnok lettem.”

(Gémesi Csanád; fotó: Bizzi Team / FIE)

Gémesi Csanád:

“Ezért jöttem, ezt akartam! Egyszerűen világbajnokoknak kellett lennünk ezzel a remek csapattal. Ezért kezdtem vívni, ezért vívok a mai napig. Csodálatos ez a nap ez!”

Decsi Tamás:

“Megígértük Csanádnak, hogy világbajnokok leszünk, meg kellett valósítani. Megtört a Korea elleni ‘átok’ is, elképesztően alakult ez a nap.”

(Decsi Tamás, Szatmári András, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád világbajnoki öröme; fotó: Eva Pavía / Bizzi Team / FIE)

Decsi András vezetőedző, aki Áron mestereként nyert már két olimpiai aranyérmet, vb-aranyat, a válogatott mellett háromszor lett vb-ezüstérmes, és most meg lett a csapatsiker is!

“Megható pillanatok ezek, valóban. A közvetlen előjelek nem ezt ígérték, talán még a tegnap sem. Ám ezek a fiúk egészen fantasztikusak! Három különböző út ért össze ezen a napon. Áront hajtotta a tűz, hogy rajta nem múlhat egy világbajnoki arany. Vívott már jobban az életében, de a fontos pillanatokban nagyszerűen teljesített. Andris a halványabb egyéni vívása után ezen a napon olyat nyújtott, ami nélkül nem lehettünk volna aranyérmesek. Csanádra pedig nehéz szavakat találni, kulcsembere volt a döntőig a csapatnak, és nagyon, de nagyon járt neki ez a világbajnoki cím. Így együtt, egymásért, úgy teljesített ez a négy különböző egyéniség, hogy életem egyik legboldogabb napját élhetem most meg.”

16 év után ismét világbajnok a férfi kardcsapat!

fotó: Eva Pavía / Bizzi Team / FIE) Bizzi Team / FIE