Elkészültek a csoportbeosztások a férfi és a női vízilabda ob I-ben, női csapatot indít a Fradi

Megtartották a férfi ob I 2017–2018-as idényének sorsolását, a címvédő Szolnok az FTC-vel, míg az ezüstérmes Eger az OSC-vel és a Miskolccal került egy csoportba. A Magyar Kupára is sorsoltak, Miskolc, Szolnok, Kaposvár és a Honvéd lesz a rendező a csoportkörben. A nőknél 10 csapat nevezett, köztük a Ferencváros.

A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy a legutóbbi szezonban egymás ellen helyosztót vívó csapatok külön csoportba kerülnek, így az volt a kérdés, hogy melyik csoportban lesz kettő, illetve melyikben három nemzetközi kupaszereplő, vagy éppen, hogy kik ellen játszhat az újonc AVUS. A szombathelyiek végül a címvédő Szolnokot és a jelentősen megerősödött FTC-t láhatják vendégül az élcsapatok közül. A nemzetközi kupacsapatok közül hárman kerültek a B-csoportba, ahol a második Eger, a harmadik OSC és az ötödik Miskolc kapott helyet a többiek mellett. A bajnokság október 4-én kezdődik.

A Magyar Vízilabda Szövetségben az ob I mellet a Magyar Kupa sorsolását is megtartották, egytúttal eldőlt, hogy a Miskolc, a Szolnok, a Honvéd és a Kaposvár adhat otthont a csoportküzdelmeknek, amelyekre szeptember 23–24-én kerül sor. A Magyar Kupában az ob I 16 csapata, illetve az előző szezonban kieső KSI szerepel majd.

A női bajnokságban először az volt a kérdés, hogy hány résztvevő lesz, végül 10 csapat nevezett, köztük a Ferencváros – továbbá a horvát női válogatott indulása is elképzelhető –, amely a Magyar Kupában rendező is lesz.

Az ob I küzdelmei október 4-én kezdődnek.

A csoportok

A csoport:
Szolnoki Dózsa-Közgép
FTC-PQS Waterpolo
MKB-Euroleasing-BVSC
VasasPlaket
Kaposvári VK
Debreceni VSE
UVSE
AVUS Szombathely

B csoport:
ZF-Eger
A-Híd OSC-Újbuda
PannErgy-Miskolci VC
ContiTech Szeged-Diapolo
RacioNet-Honvéd
PVSK Mecsek-Füszért
EBP Tatabánya
Metalcom-Szentes

NŐI OB I 2017–2018
A résztvevő csapatok: FTC, Szentes, Szeged, Eger, Honvéd, BVSC, UVSE, Tatabánya, UVSE-Margitsziget, Dunaújváros

NŐI MAGYAR KUPA 2017–2018
A-csoport (Szentes): BVSC, Szeged, Szentes, Tatabánya, Eger
B-csoport (FTC): UVSE, Dunaújváros, FTC, UVSE-Margitsziget, Honvéd

FÉRFI MAGYAR KUPA 2017–2018
A-csoport (Miskolc): Eger, Miskolc, Tatabánya, Pécs, Szentes
B-csoport (Szolnok): Szolnok, Vasas, KSI, UVSE
C-csoport (Honvéd): OSC, BVSC, Debrecen, Honvéd
D-csoport (Kaposvár): FTC, Szeged, AVUS, Kaposvár

Vélemény, hozzászólás?