Folytatódik a Marozsán-parádé Miamiban!

Marozsán Fábián két játszmában legyőzte az ausztrál Alexei Popyrint a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének harmadik fordulójában, így bejutott a legjobb 16 közé.

A világranglistán 57. Marozsán remek szériában van, vasárnap alig egy óra alatt, mindössze két gémet veszítve kiütötte a hatodik helyen kiemelt dán Holger Runét, előzőleg pedig az amerikai Aleksandar Kovacevicet búcsúztatta, ugyancsak könnyedén.

Popyrin (45.) rögtön elvette riválisa adogatójátékát, ám a Hajdúszoboszló SE teniszezője azonnal visszabrékelt. Ezt követően fej fej mellett haladtak, majd 5:5-nél Marozsán három bréklabdát hárított, 6:5-nél pedig ismét ő nyert gémet fogadóként, így 51 perc alatt övé lett az első játszma – számolt be az MTI.

A folytatásban Marozsán változatlanul bátran játszott, és ezúttal 2:1-nél vette el Popyrin szervajátékát. Ezt az előnyét aztán végigvitte, és 1 óra 33 perc alatt lezárta a meccset.

A magyar szövetség Facebook-oldala szerint a sikerrel Marozsán a jövő heti világranglistán bekerül a legjobb ötven közé, és „gyakorlatilag a párizsi olimpiai kvalifikáció is megvan” neki. A június 10-i világranglistáról 56 játékos szerez kvótát, de egyesben országonként és nemenként legfeljebb négy teniszező indítható.

Marozsánra a negyedik fordulóban, azaz a nyolcaddöntőben a kilencedik kiemelt Alex De Minaur vár, miután az ausztrál játékos 7:6 (7-3), 6:4-re legyőzte a 24. helyen rangsorolt német Jan-Lennard Struffot.

Eredmény, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Marozsán Fábián-Alexei Popyrin (ausztrál) 7:5, 6:3

Marozsán-bravúr Miamiban!

fotó: twitter.com/atptour