Hegedűs ismét győztes gólt szerzett

A Ferencváros után a Diósgyőrt is a középhátvéd Hegedűs János góljával győzte le a Puskás Akadémia hazai pályán szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Az első negyedóra unalmas mezőnyjátéka után a tabella utolsó előtti helyén álló diósgyőriek váltak aktívabbá, de igazán komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A kilencedik helyezett Puskás Akadémia a kapuja elé húzódott és gyors kontratámadásokból próbált helyzeteket kialakítani, kevés sikerrel.

A gól nélküli első félidőt követően jóval lüktetőbbé vált a találkozó, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A DVTK Tajti Mátyás ziccerénél, a felcsútiak Urblík József fejesénél jártak közel a gólhoz. A 79. percben egy sarokrúgást követően megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Josip Knezevic beadását Hegedűs János fejjel megcsúsztatta, Bacana Arabuli pedig néhány lépésről a kapuba belsőzött. Nem kellett sokat várni a vendégek válaszára, Bacsa Patrik lefejelt egy labdát, Tajti pedig félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt.

Ezzel azonban nem volt még vége a góloknak: Hegedűs, aki legutóbb az FTC ellen 60 méterről győztes gólt szerzett, ezúttal fele akkora távolságról, szabadrúgásból bombázott Antal Botond kapujába. Több találat már nem esett, így a felcsútiak otthon tartották a három pontot.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Felcsút, 916 néző, v.: Pintér Cs.

PAFC: Danilovic – Osváth, Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski – Varga J., Mioc (Kiss T. 74.), Urblík – Latifi (Knezevic 46., helyette Vega 86.), Arabuli

DVTK: Antal B. – Brkovic, Karan, Tamás M. – Sesztakov (Nagy T. 90.), Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar – Hasani (Vernes 74.), Mihajlovic (Bacsa 65.)

(MTI)