Hosszú a második idővel jutott tovább 200 méter vegyesen Tokióban

Hosszú Katinka címvédőként a második idővel jutott tovább 200 méter vegyesen, Sebestyén Dalma viszont éppen lemaradt az elődöntőről, így a 17. helyen zárt a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői előfutamait követően.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, a szám világcsúcstartója 2:09.70 perces idővel csapott célba és csak az amerikai Kate Douglass volt gyorsabb nála (2:09.16) – számolt be az MTI.

Nagyon örülök ennek az időnek, mert ez jobb, mint amivel bronzérmes lettem májusban a budapesti Európa-bajnokságon” – értékelt röviden a szám négyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnoka, aki ezzel a teljesítménnyel győzött volna a hazai kontinensviadalon. A 400 méter vegyesen meglepetésre csak ötödik Hosszú egyúttal jelezte, úgy érzi, még több van ebben az úszásban.

Sebestyén 2:12.42 perccel ért célba, 21 századdal maradt le az elődöntőről, amelyet nagy csalódottsággal fogadott.

„A pillangó lassú volt, de utána magamhoz tértem. Sajnálom, mert ha bejutok az elődöntőbe, akkor az olyan pluszt jelentett volna nekem, hogy biztosan megdöntöm az egyéni legjobbamat” – fogalmazott a 24 éves győri versenyző, aki nagyon dicsérte az uszodát.

A 200 méter vegyes elődöntőit magyar idő szerint kedden 4.58-től rendezik.