Hosszú Katinka: „Rendkívül izgalmas időszak előtt állunk” – videó

Október 26-27. között rendezik az ISL (International Swimming League) professzionális úszó versenysorozat budapesti fordulóját, amelynek B-csoportjában az Iron csapata Hosszú Katinka vezetésével száll majd medencébe. A szerdai sajtóeseményen a szervezők bejelentették, hogy elindul a jegyértékesítés, bemutatták az esemény kampányfilmjét, valamint beszéltek a Petrov Árpád irányításával felálló szakmai stábról is.

Hosszú Katinka, Milák Kristóf, a mellúszásban olimpiai bajnok Adam Peaty és a gyorsúszás kiválósága, a szintén olimpiai bajnok Cate Campbell is medencébe száll majd, valamint rajtuk kívül még több olimpiai-, és világbajnok úszó az ISL-sorozat első budapesti versenyén, október utolsó hétvégéjén a Duna Arénában.

A versenysorozat nagyköveteként a budapesti futam előtt egy hónappal Hosszú Katinka bejelentette a jegyértékesítés megkezdését – derült ki a szerdai sajtóeseményen.

A budapesti forduló szervezése a célegyenesben van, a belépők értékesítése a jegymester.hu felületén keresztül megkezdődik” – mondta az Iron csapat tulajdonosa.

A háromszoros olimpiai bajnoknő arról is beszélt, hogy egy rendkívül megterhelő menetelés előtt áll ő maga, és a világ élvonalába tartozó összes úszó. A profik október elejétől karácsonyig minden hétvégén versenyeznek majd, méghozzá a világ különböző pontjain. Az ISL-versenysorozat elindításával hatalmas forradalom kezdődik a profi úszásban, hiszen a versenynaptár a következő hetekben hasonló lesz, mint a teniszben.

„Biztos vagyok benne, hogy az egyre több pénzdíjas versenynek köszönhetően feljebb emelkedik a sportág és a benne résztvevő bajnokok piaci értéke is. Rendkívül izgalmas időszak előtt állunk, amit érdemes lesz figyelemmel kísérnie a szurkolóknak. Kevés olyan rendezvény van, ahol egyszerre annyi világsztár sportoló küzd meg, mint az ISL budapesti állomásán” – tette hozzá Hosszú Katinka.

Az Iron menedzsere, Szekeres Dorina korábbi válogatott úszó arról beszélt, hogy saját csapatuk, illetve a B-csoportban ellenfél London Roar színeiben a legjobb magyar úszók is medencébe ugranak a budapesti ISL versenyen, amelynek megrendezését sportdiplomáciai sikernek tartja.

Az, hogy egy ilyen komoly jövő előtt álló versenysorozat első szezonjában rajthoz állhat magyar székhelyű csapat, és hazai versenyt is rendezhetünk Budapesten hatalmas sportdiplomáciai siker Katinkának. A csapatunk tagja lesz az ISL-ben a jelen legmagasabban jegyzett magyar férfi úszója, Milák Kristóf, valamint Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Bohus Richárd, Kozma Dominik, Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám, Gyurta Gergő és Verrasztó Dávid is – mondta Szekeres Dorina. –  Ha pedig hozzáteszem, hogy Budapesten, a London Roar színeiben rajtkőre áll Kapás Boglárka, vagy éppen Bernek Péter is, akkor látszik, hogy tényleg a legjobb magyar úszóknak szurkolhatunk egy hónap múlva a Duna Arénában. Ráadásul a különleges pontrendszer miatt az úszókat nemcsak a jól megszokott számaikban láthatja a közönség, hanem adott esetben olyan távokon, vagy úszásnemekben, esetleg váltókban is, amelyekben máskor soha. Az ISL  egyik különlegessége, hogy verseny közben van lehetőség a taktikázásra, hiszen a nevezéseket a számok közti szünetekben kell leadni, itt jön igazán képbe a vezetőedző és az edzők szerepe.”

Az Iron vezetőedzője, Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád arról számolt be, hogy a csapat szakmai stábja egy nemzetközi hírű magyar edzővel bővül.

„Nagy Józsefet kértük fel a feladatra, hatalmas megtiszteltés, hogy velünk fog dolgozni. Ő utoljára Gyurta Danival dolgozott itthon, a világ legjobb mellúszó-edzői között tartja számon a szakma, és nagyon örülök neki, hogy az ISL-ben támaszkodhatunk a tapasztalataira. A csapatatot a budapesti ISL-verseny előtt vele csiszoljuk össze, ami rendkívül izgalmas munka lesz mindkettőnknek” – jelentette be Petrov Árpád.

Az esemény végén a szervezők bemutatták azt a kampányfilmet is, ami a következő egy hónapban népszerűsíti majd a budapesti versenyt:

„Nagy élmény volt együtt szerepelni a forgatáson a legjobb magyar úszókkal, aki ráadásul a csapatom tagjai lesznek az ISL-ben. A végeredménnyel is elégedett vagyok, örömmel fogom megosztani ezt a filmet a közösségi oldalakon” – mondta a filmről Hosszú Katinka.

 

fotók :Sportmenü / Kárpáti Balázs