Idén is elstartol a női futóünnep a Népligetben – 29. ALDI Női Futógála

Június 1-jén, szombaton rendezi meg a BSI az ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett futóeseményét, ahol egy igazán sportos napot kínál a hölgyeknek a Népligetben.

A női sokszínűséghez igazodó szabadidősport-eseményen 9 táv várja a sportolni vágyókat, akik az 1000 méteres családi futástól egészen a 10 kilométerig választhatnak kihívást – közölte szerdán a BSI. A különböző versenyszámok kombinálhatók, így akár 17,5 kilométer is teljesíthető a nap során, három részletben. Az egyéni 10 km-es, 5 km-es és 2,5 km-es számok mellett a 10 km párban is teljesíthető, de lesz 3×2 km-es váltó és 2,5 km-es gyaloglás is. A családi futáson és a 3×2 km-es váltók tagjaként férfiak is rajthoz állhatnak.

„Az ALDI Női Futógálát, mint a futóközösség alternatív nőnapját tartjuk számon, ahol együtt futhat kis- és nagylány, anyuka és nagymama. Az egyedülálló esemény 28 éves története során eddig 191 229 nevező tartott velünk, ami bizonyítja a női futógála népszerűségét.”

– mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.

„A nőket ünnepeljük ezen a napon. Azokat a nőket, akiknek számtalan szerepben kell helytállniuk a mindennapokban: a munkahelyen, otthon, anyaként, barátként. Június 1-jén, az ALDI Női Futógálán ünnepeljük az ő felkészülésüket: azt, hogy időt szakítottak magukra és az egészségükre a hétköznapok során, ezen a napon pedig a rajthoz állásukat és célba érkezésüket.”

– tette hozzá.

A Népligetben árnyas fái alatt vezető útvonalon több ponton frissítővel segítik résztvevőket, a futótávok rajtcsomagjában póló is lesz, a célban pedig mindenkit egy különleges érem vár.

A női futógálát immár 9 éve támogatja az ALDI és 2018 óta, azaz 6 éve névadó szponzora az ország egyetlen női futóeseményének.

„Az aktív életmód és a sportesemények kulcsfontosságúak az egészség szempontjából. Az ALDI folyamatosan támogatja az egészséges életmódot olyan termékekkel, amelyeknek magas minőségét szigorúan ellenőrizzük. Széles választékkal, köztük friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, étrendkiegészítőkkel és funkcionális élelmiszerekkel segítjük ügyfeleinket az egészséges táplálkozásban. Emellett szezonális sportruházatot és sporteszközöket is kínálunk, hogy mindenki élvezhesse a mozgás örömét és hozzájárulunk a vitalitáshoz. Célunk az, hogy egyre többen megtapasztalhassák a hosszú, betegségektől mentes életet, ezért az ALDI az aktív életmódot támogató élelmiszereket és a szezonális sporteszközöket is megfizethető áron kínálja, hogy mindenki számára elérhető legyen”

– nyilatkozta a Futógála kapcsán Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

A sportolás mellett kiemelt figyelmet fordítunk a jótékonyságra, ezért idén is 2,5 millió forinttal támogatjuk a SUHANJ! Alapítványt. Ez a nonprofit civil szervezet célul tűzte ki, hogy sérült és fogyatékkal élő társainkkal is megossza a mozgás örömét – így a versenyen is várjuk a kerekesszékeseket, de még babakocsit tolva is indulhatnak a versenyzők

– tette hozzá Haider.

Az ALDI Női Futógálára május 29-én éjfélig várják az előnevezéseket, de helyszíni nevezésre is lehetőség nyílik június 1-én reggel 8:00 órától a Népligetben.

A különleges sporteseményről itt találhatók bővebb információk.

fotók: BSI