„Időutazót” fogadtak Ferihegyen

Az Ötpróba egyik nagykövete egy kis időutazáson vett részt.

Az Ötpróba tájékoztatása szerint Gajdos Tamás, ugyanazzal a sármmal mosolyog a kamerák össztűzébe, mint 37 évvel ezelőtt, amikor a Los Angeles-i ötkarikás játékokra készült olimpiai formaruhát mutatta be. Egy emberöltővel később ugyanabban a környezetben, már csak repülőgépmúzeumban, de újra egy MALÉV gép lépcsőjén került divatmodell szerepbe Tamás Rita – az Ötpróba túra nagykövete – oldalán. Bár a két fényképen a hölgyek is nagyon hasonlítanak, a 84-es felvételen Kertész Éva mutatta be a női sportolók formaruháját.

Az idei felvételen az Ötpróba 2021-es legújabb nemzeti színű melegítőjét mutatták be, amiért több mint 25 000 amatőr sportoló küzdött az elmúlt években. Akik az Ötpróba rendszerében a 7 mozgásformából legalább 5 sportágban teljesítették a 60 pontot, jogosultak ennek az egyedi gyártású, kereskedelmi forgalomban nem megvásárolható Adidas melegítőnek a megszerzésére.

Az Ötpróba 2021-es melegítőjének aloldalán további érdekességeket és még több fényképet nézhet meg: www.otprobatokioba.hu/melegito

Még mindig van esély a melegítő megszerzésére, azoknak, akik az utolsó pontjaikat virtuális túrák teljesítésével szeretnék megszerezni. Május 31-ig akár 12 pontot (havonta maximum 6 pont) is szerezhetnek a www.otprobamaradjfitten.hu oldalon meghirdetett útvonalak sikeres teljesítésével.

Gajdos Tamás mintha nem öregedett volna, szinte csak a frizurája változott a két kép között. Bár az időutazás sajnos még nem sikerült neki sem, viszont rendszeres mozgással és sportolással tartja magát karban az ATV Híradó műsorvezetője.

A sors pikantériája, hogy az 1984-es olimpiai formaruhák, bár elkészültek, de mivel magyar sportoló nem vett részt a játékokon, így soha nem viselték olimpikonjaink. Sajnos 2020-ban sem tartották meg a tokiói olimpiát, hiszen a pandémia miatt 2021-re halasztották a rendezést. Szerencsére idén minden sportoló meg fogja kapni, ahogy az Ötpróbások is átvehetik még az olimpiai megnyitó előtt, hogy együtt, közösen tudjunk szurkolni a magyar sportolókért!

Teintse meg az animációt múltról és jelenről:

MEGTEKINTEM

Archív fotó: MTI/Petrovits László (A fotón Kertész Éva és Gajdos Tamás mutatják be az olimpiai formaruhát)
Jelenkori fotó: Erdélyi Gábor photographer (A fotón Tamás Rita és Gajdos Tamás mutatják be az Ötpróba 2021-es nemzeti melegítőjét)