Kastélykertben indult a Tour de Hongrie programja

A keszthelyi Festetics-kastélyban került megrendezésre a 44. Magyar Kerékpáros Körverseny csapatbemutatója. Május 10-én kezdődhet a küzdelem a sárga mezért.

Az M4 Sport által élőben közvetített csapatbemutatón a kilenc WorldTeamből, kilenc ProTeamből, három kontinentális csapatból és a magyar válogatottból álló mezőny 132 versenyzője tette tiszteletét, hogy a lemenő nap fényénél üdvözölhessék elsőként a magyar szurkolókat – számoltak be kedden a szervezők.

A helyszínen a műsorvezető, Székely Dávid és a főszervező, Eisenkrammer Károly köszöntötte az egybegyűlteket. A Vuelta SE Passion Tánccsoportjának produkcióját követően a Tour de Hongrie 2023-as megkülönböztető mezei kerültek bemutatásra. Ahogy az utóbbi években már megszokhattuk, a fehér trikó a legjobb magyar versenyző, a piros a hegyi pontverseny győztesének, a zöld a pontverseny első helyezettjének, a sárga pedig az összetett éllovasának jár.

Versenyünk nemzetközi nagykövete, Stephen Roche, aki egy éven belül világbajnokságot, Tour de France-t és Giro d’Italiát is nyert, a verseny emelkedett rangjára és a mezőny erősségére hívta fel a figyelmet. Külön kiemelte honfitársát, az ír sprintersztár Sam Bennettet, illetve a súlyos sérülésből visszatérő Tour de France és Giro d’Italia-győztes, Egan Bernalt. Ezt követően a csapatoké lett a főszerep: a mezőny legnagyobb sztárjait és a magyar klasszisokat egyaránt hangos tapssal köszöntötte a helyszínre kilátogató többszáz néző.

A 44. Tour de Hongrie május 10-én Szentgotthárdról rajtol, egy nappal később Zalaegerszeg-Keszthely, majd Kaposvár-Pécs és Martonvásár-Dobogókő etapok várnak a kerékpárosokra, mielőtt május 14-én Budapesten célba érnének. versenyt világszerte 190 országban közvetítik. Magyarországon az M4 Sport rajttól a célig élő adást biztosít, de az Eurosport online felületein is elérhető lesz naponta két órányi élő közvetítés magyar kommentárral, illetve magyar nyelvű összefoglalók minden nap végén az Eurosport 1 csatornáján.

A verseny végleges rajtlistája ITT érhető el.

fotó: Tour de Hongrie