Kevésen múlt a pontszerzés, három magyar a zárónapon a kadet taekwondo Eb-n

Négy magyar is érdekelt volt a csütörtöktől vasárnapig a budapesti BOK Sportcsarnokban rendezendő kadet taekwondo Európa-bajnokság harmadik versenynapján, ebből ketten is a pontszerzés kapujában voltak. A zárónapon három magyar is pástra lép.

A Magyar Taekwondo Szövetség szombati tájékoztatása szerint a nyolcaddöntőben volt érdekelt a kontinenstorna harmadik versenynapján Padla Orsolya (51 kg, képünkön) és Kovács Marcell (57 kg), azaz egy lépésre voltak a biztos pontszerző, ötödik helytől.

Orsi a hajráig meccsben volt a francia Siobann Delaye ellen a nyolcaddöntőben. Nem sokkal a vége előtt csupán négypontos hátrányban volt, a gall lány azonban a végén többször is talált és végül 19-7-es végeredménnyel jutott a negyeddöntőbe.

Marci és az andorrai Biel Ruiz felváltva vezetett a találkozón, a hajrához 6-4-es andorrai vezetéssel érkeztek. Marci nem tudott fogást találni rajta és első mérkőzésén vereséget szenvedett, Ruiz mehetett tovább a legjobb nyolc közé.

Hoták Marcell (53 kg) és Szépvölgyi Dominik (49 kg) már a legjobb harminckettő között érdekelt volt. Marcell 21-9-es vereséget szenvedett a ciprusi Atoniou ellen a versenynap elején, Dominik mérkőzése Igor Iakovlev ellen idő előtt véget ért, a második menet után (31-1) pontkülönbséges győzelmet aratott az orosz.

EREDMÉNYEK

Vasárnap az Eb zárónapján három magyarért szoríthatunk. Szabó Áron (61 kg) az ukrán Yevgeniy Kucherenkóval, Teleki Blanka (55 kg) a szerb Magdalena Josifoskival találkozik a legjobb tizenhatba kerülésért. Király Lili (59 kg) a nyolcaddöntőben olasz vagy német ellen kezd.

VASÁRNAPI PROGRAM:Draw for Sunday

fotó: Magyar Taekwondo Szövetség

Vélemény, hozzászólás?