Kljun Tadej és Domen Sikošek Pelko Balatonfüreden jártak.

A férfi kézilabda NBI-ben szereplő Balatonfüred két új játékosa, az egyaránt szlovén Kljun Tadej és Domen Sikošek Pelko a leendő csapatánál járt.

A füredi klub hétfői tájékoztatása szerint orvosi vizsgálaton és teljeskörű erőnléti felmérésen vettek részt, aminek az eredménye alapján kapták meg a házi feladatukat a szabadságuk idejére. Megtekintették leendő szállásukat, megnézték az Egyesület létesítményeit és egy kis ízelítőt kaptak Balatonfüredről.

Legközelebb július közepén jönnek vissza, amikor megkezdik a többiekkel közösen a nyári felkészülést a következő szezonra.

Domen Sikošek Pelko a szlovéniai Brezicében született 25 éves beálló a ciprusi Famagusta csapatától szerződik Balatonfüredre, ahová két évet írt alá. Domen első profi szerződését 2015-ben a Dubrava együttesénél kapta. Innen egykori EHF Kupa ellenfelünkhöz, az RK Trimo Trebnje csapatához igazolt. A macedón Vardarral a BL-ben is bemutatkozott. Itt fedezte fel és igazolta le a német Flennsburg, de kölcsönben a 2020/2021-es szezont a La Riojában töltötte, majd az EL szereplő Luzern csapatában szerepelt. Egy szezonnyi ciprusi szereplés után szerződik Balatonfüredre.

Kljun Tadej a Postojnában született, 196 cm magas fiatal átlövő celjei nevelés. Végigjárta a szlovén korosztályos válogattottakat, majd háromszor már szerepelt a szlovén felnőtt nemzeti csapatban is. Az RK Celjével négy szezonon keresztül a BL-ben játszott. Füredre Portugáliából, az SL Benfica csapatától érkezik. Csapatával a tavalyi és az idei Európa Liga küzdelmekben vett részt és tavaly részese lehetett a Benfica EL győzelmének.

fotó: BKSE