Krausz Gergelyt a világelső búcsúztatta a tollaslabda-vb-n

Krausz Gergely két játszmában kikapott a világelső Szon Van Hótól a glasgow-i tollaslabda-világbajnokság férfi egyes versenyének második fordulójában, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A 21 esztendős magyar bajnok az első fordulóban az osztrák, míg a dél-koreai játékos a finn bajnokot búcsúztatta.

A szerdai mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a felek, ám a világelső 4-3 után ellépett és a technikai szünethez már az ő 11-3-as előnyével érkeztek. Krausz a folytatásban 17-13-ra felzárkózott, de Szon Van Ho ezt követően lezárta a szettet.

A második játszmában rögtön magához ragadta az előnyt a dél-koreai tollaslabdázó (3-0), majd a különbséget a szett közepén következő pihenőig megduplázta (11-5). A játszmát a végső győzelemre is esélyes Szon Van Ho esélyeshez méltó játékkal zárta le, ezzel búcsúztatta a tisztesen helytálló Krauszt.

A pécsi Multi Alarm SE játékosa – az első magyar férfi tollaslabdázó, aki kvalifikáció alapján kijutott világbajnokságra – volt a vb egyetlen magyar résztvevője.
Gergő korábban még megközelítőleg ilyen előkelő helyen jegyzett játékossal sem találkozott, mindent megtett, ez ennyire volt elég” – értékelt Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek. Hozzátette: tollaslabdában a világ 10-12 legjobbja és az utánuk következők között óriási a különbség. Hangsúlyozta, a cél az, hogy a 2020-as olimpiáig ezt minél jobban csökkentse Krausz.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

férfi egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Szon Van Ho (dél-koreai, 1.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 9)

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?