Lemaradt az Eb-ről a magyar futsalválogatott

A magyar futsalválogatott a szünetben még továbbjutásra állt Lengyelországban a házigazdák elleni Eb-selejtező playoff-mérkőzésen, de a második félidőben a hazaiak négy találatára csak kétszer sikerült válaszolni, így 7-6-os összesítéssel Lengyelország jutott ki az Eb-re.

Az mlsz.hu keddi beszámolója szerint A Sito Rivera vezette magyar futsalválogatott két héttel ezelőtt nagy csatában 2-1-re legyőzte a lengyeleket Miskolcon az Eb-selejtező playoff első meccsén, így minimális előnnyel várta a kedd délutáni visszavágót, amely arról döntött, hogy a két csapat közül melyik vehet részt jövő év elején a szlovéniai Európa-bajnokságon.

A koszalini sportcsarnok zsúfolásig megtelt lengyel szurkolókkal, 3000-en buzdították a helyszínen a házigazdákat, akik ígéretükhöz híven kezdeményezően léptek fel, és megpróbálták már a magyar térfélen megzavarni a mieinket.

Az első öt percben jól működött a magyar védelem, nem volt benne a levegőben a lengyel gól. A 6. percben azonban egyetlen kihagyás hazai gólt eredményezett, egy pontrúgást követően Frank lőtt a magyar kapuba (1-0). Megfogta a gól a mieinket, a középkezdés után azonnal eladtuk a labdát, az egyedül kapura törő Frank pedig élt a lehetőséggel, és megszerezte a második lengyel gólt (2-0). Sito Rivera nyugalomra intette játékosait, és sikerült is gyorsan rendezni a sorokat, olyannyira, hogy a 8. percben szépítettünk: Horváth Norbert cselezte be magát középre a jobb oldalról, majd lőtt 7 méterről a jobb felső sarokba (2-1). A gólunk után kezdődhetett minden elölről, a lengyelek valamivel aktívabbak voltak, de sok veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A 14. percben Dróth Zoltán szerzett labdát a hazai térfélen, észrevette, hogy a lengyel kapus messze kinn áll kapujából, és a hálóba emelt (2-2). A félidő hajrájában nagy lehetőséget kaptunk a vezetés megszerzésére, a kétgólos Frankot második sárgája után kiállították, ám a kétperces emberelőnyt nem tudtuk gólra váltani, sőt a végén még a házigazdák lőttek egy kapufát.

A szünetben azonban 4-3-as összesítéssel továbbjutásra álltunk, és már az idegenben szerzett gólok is bennünket segítettek, vagyis a lengyeleknek két találatra volt szükségük ahhoz, hogy újra nyeregben érezhessék magukat.

A második félidőt egy magyar lehetőség vezette fel (a keresztlécről kifelé pattant a labda), majd egy sarokrúgás után a lengyelek jártak közel a gólszerzéshez. A percben egy lengyel támadás során többször is felszabadíthattunk volna, mégis a hazaiak játékosa, Wojciechowski elé került a labda, ő pedig a jobb alsó sarokba gurított (3-2). Gyorsan gyűltek a magyar szabálytalanságok, a játékrész felénél már négy hibánál jártunk, erre is figyelni kellett a hajrához közeledve. A 32. percben nem tudtuk levédekezni a lengyelek egyik akcióját, Kubik lőtt a hálóba, ezzel már a házigazdák álltak továbbjutásra (4-2). Egy perccel később Komáromi Péter megkapta második sárga lapját, két percre emberhátrányba kerültünk, és meglett az ötödik szabálytalanságunk. Egy perc sem telt el a hátrányból, amikor Kubik bombázott a magyar kapu bal oldalába, 5-2-re alakítva az állást.

Hat és fél percünk maradt, hogy két gólt szerezzünk, így Sito Rivera időt kért, lehoztuk a kapust és átálltunk támadásban az öt a négy elleni játékra. A 34. percben Dróth távoli lövése után a keresztlécről kifelé pattant a labda, egy perccel később Hosszú Ádám lövését blokkolták a lengyelek, majd Solecki saját hatosán belülről az üres kapuba emelt (6-2). A középkezdés után még visszajött a remény, Hosszú lőtt közelről a léc alá (6-3), de gyorsan szaladt az idő, ráadásul a hatodik szabálytalanságunk után a lengyelek kisbüntetőt lőhettek. Ez kimaradt ugyan, ám mi is kihagytuk a lehetőségeinket, két perccel a vége előtt Horváth lőtte a kapusba a labdát ziccerben.

Már csak 23 másodperc volt hátra, amikor egy sarokrúgás után Dróth távolról a kapuba bombázott (6-4), de a továbbjutást érő találatra már nem maradt idő, a lengyelek 6-4-re nyertek és kijutottak az Eb-re.

Nagyon csalódott vagyok, nem gondoltam volna, hogy négy rúgott góllal nem tudunk továbbjutni a párharcból. Sajnos az elkövetett hibáinkért nagy árat kellett fizetnünk, így hiába voltak jó periódusaink is a mérkőzésen, alulmaradtunk a párharcban. A kulcsmomentum talán az volt, hogy az első félidő végén, döntetlen állásnál a lengyel kiállításnál nem tudtunk gólt szerezni, míg a lengyelek ugyanilyen szituációban kíméletlenül kihasználták az emberelőnyüket a második félidőben – értékelt a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány.

Lengyelország-Magyarország 6-4 (2-2)

Magyarország: Tóth Gyula – Klacsák Bence, Németh Péter, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos Cserék: Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Trencsényi János, Gál István, Rábl János, Németh Péter, Hosszú Ádám, Horváth Norbert, Komáromi Péter, Nagy Imre

fotó: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?