Losonczi Dávid felkerült a Bajnokok falára

Március 4-én, hétfőn a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) edzőtermében található Bajnokok falán ünnepélyes keretek között felavatták a vb-aranyérmes Losonczi Dávid képét.

Az eseményt a KIMBA növendékei és az épp ott zajló nemzetközi edzőtáborban résztvevő külföldi sportolók mellett megtisztelte jelenlétével maga az érintett, Losonczi Dávid és a szülei, Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, a KIMBA alapítója, Bácsi Péter, az MBSZ és Lőrincz Tamás, a KIMBA szakmai igazgatója, valamint Süle László, a KIMBA kurátora – számolt be a magyar szövetség.

Németh Szilárd beszédében így szólt a jelenlévő fiatalokhoz, s méltatta az ünnepeltet:

„Ahol bajnokokra emlékeznek, ott születnek újak. Kívánom nektek, hogy amikor ti is felkerültök ide, akkor ugyanolyan jó emberek akarjatok lenni, mint Losonczi Dávid.”

Az ESMTK 23 éves klasszisa úgy fogalmazott, az MBSZ és a KIMBA támogatása nélkül nem jöhetett volna össze (mint ismert, utólag, sportdiplomáciai bravúrral) a világbajnoki cím. Hozzátette:

„Tavaly tavasszal Takács István megnyerte a válogatót, majd Európa-bajnok lett. Amikor az ő képe került fel erre a falra, annak őszintén örültem, motivált, és ösztönzött arra, hogy még többet dolgozzak, még jobb legyek. Kifejezetten jól is elsülhet, ha két ennyire jó birkózó ugyanabban a súlyban versenyez, hiszen a magyar birkózás történetében eddig még nem volt példa arra, hogy egyazon évben két különböző sportoló egy súlycsoportban világ- és Európa-bajnoki címet ünnepeljen.”

Fotó: KIMBA/Feledi László