Moszkvában a férfi utánpótlás

A férfi ifjúsági válogatott Moszkvában, az orosz tornászok központjában edzőtáborozott, ahol betekintést nyertek a sportág legjobbjainak edzésmunkájába.

A Magyar Torna Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a tavalyi sikeres látogatás után az utánpótlás tornászai idén ismét lehetőséget kaptak, hogy egy hétig Oroszországban készüljenek. Öt edző és tíz versenyző vett részt a táborban, többet között a hazai rendezésű júliusi EYOF-on szereplő Mészáros Krisztofer, Rengei Balázs és Tomcsányi Benedek is. A magyarokkal egy időben a vb-n induló felnőtt orosz válogatott és az ottani ifjúsági válogatott is a helyszínen gyakorolt – tudtuk meg Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitánytól, aki azt is elmondta, hogy amellett, hogy kiváló körülmények között edzhettek, a világklasszisok felkészülését is nyomon követhették.

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány: Az edzések mellett lehetőséget kaptunk, hogy betekintést nyerjünk a moszkvai Dinamóban folyó napi munkába is. Sikerült egy hosszabb beszélgetést folytatni az ottani vezetőedzővel, és sok hasznos információt gyűjtöttünk be.

A mieink ezzel a táborral kezdték meg a felkészülést a 2018-as évre, ugyanis jövőre az ifi Eb mellett ifjúsági olimpia is lesz, ahová még a kvótát is meg kell szerezni. Jelenleg mindenki egészséges, és gőzerővel készül a versenyekre.

Vélemény, hozzászólás?