Öt NB I-es légióssal találkozhatnak a magyarok az Eb-n

Öt NB I-es légióssal találkozhat a magyar női kézilabda-válogatott a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság csoportkörében.

A spanyol nemzeti csapat 18 fős keretében szerepel Mireya González Álvarez, a Siófok jobbátlövője és Nerea Pena, a Ferencváros irányító- és átlövőposzton is bevethető játékosa. A spanyolok a németekkel, a brazilokkal és a lengyelekkel csapnak össze a felkészülés során a jövő héten.

Az előző kontinenstornán ezüstérmes holland válogatott névsorában helyet kapott Cornelia Nycke Groot, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC irányítója, és Danick Snelder, a Ferencváros beállója, aki azonban hetek óta sérüléssel bajlódik.

A holland szövetség honlapja szerint a csapatnak csupán egy edzőmeccse lesz az Európa-bajnokság előtt: jövő szerdán Angolát fogadja.

Horvátország keretébe egy NB I-es kézilabdázó került, Katarina Jezic, a Siófok beállója. Válogatottja a csehekkel, a szlovákokkal és a svájciakkal mérkőzik a felkészülés során.

Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya kedden hirdette ki 18 fős keretét. Csapata a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar együttes jövő csütörtökön az Európa-bajnok norvégokkal, szombaton a világbajnok franciákkal, majd vasárnap a dánokkal mérkőzik meg.

A franciaországi kontinenstornán december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele Montbéliard-ban. A csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.

(MTI)