Pigniczki Fanni újabb aranyérme az Egyetemi Világjátékokon!

Pigniczki Fanni duplázott Csengtuban.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója megszerezte a második aranyérmét. Az olimpikon, és Világjátékok-érmes klasszis az egyéni összetett aranyérem után a szerfinálék során, a labdagyakorlatára 32.650 pontot kapott, ezzel újabb győzelmet aratott az Egyetemi Világjátékokon – adta hírül hétfőn a magyar szövetség. Karikával a hetedik helyet szerezte meg, míg buzogánnyal és szalaggal a 4. helyen zárt.

A labda döntőben a kazah Elzhana Taniyeva lett a második, megelőzve a bolgár Tatyana Nikolaevna Volozhaninát.

A labdagyakorlatom sikerült a legjobban ma” – kezdte értékelését az immár kétszeres Egyetemi Világjátékok-győztes versenyző. „Nagyon örülök annak, hogy ismét a dobogó tetejére tudtam állni Kínában, de őszintén megmondom: a többi gyakorlat miatt most egy kicsit szomorú vagyok. Szerettem volna ugyanis a kvalifikációhoz képest javítani szalaggal, buzogánnyal és karikával

– tette hozzá a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, aki így is sporttörténelmet írt, hiszen ritmikus gimnasztikában a játékok történetében soha nem volt ilyen jó magyar szereplés korábban.

Pigniczki Fanni a magyar csapat emblematikus alakja lett, és nem „csupán” azért, mert ő szerezte meg a magyar küldöttség első aranyérmét a multisport eseményen, hanem mert itthon ő mondta az eskü szövegét a fogadalomtételen, a csengtui megnyitón pedig Ágh György vízilabdázóval együtt ő vitte a magyar zászlót.