Rangadókkal kezdődik a férfi kézilabda BL

Csütörtökön kezdődik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2023-24-es szezonja a magyar csapatok számára, és már az első fordulóban a BL-győztes Magdeburg és a FINAL4-résztvevő PSG lesz a Telekom Veszprém, illetve az OTP Bank-Pick Szeged ellenfele. Igazán nem lehet tehát panaszunk az első kör párosításaira magyar szempontból. A Sport1 természetesen mindkét találkozót – ahogyan a BL további minden magyar érdekeltségű meccsét – élőben közvetíti.

A Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél, de ettől még kívánni sem kívánhattak volna sokkal erősebb BL-rajtot a magyar szurkolók, hiszen két igazi sztárcsapat ellen láthatjuk majd a OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém ászait – írta a sportcsatorna.

OTP Bank-Pick Szeged – PSG

Komoly változásokon ment át a OTP Bank-Pick Szeged, hiszen Juan Carlos Pastor hosszú évek után távozott Szegedről a nyáron, és a 2023-24-es szezonban Kárpáti Krisztián irányítja majd a szegedieket. A játékoskeretben sincs hiány új érkezőkben, hiszen Emil Kheri Imsgard, Marin Jelinic, Carlos Molina Cosano, Gleb Kalarash és Szymon Działakiewicz a nyáron költözött Szegedre, míg Nagy Martin és Szilágyi Benjámin visszatért a városba. Az idei kiírásban a BL-döntős Kielce, a FINAL4-résztvevő PSG, a német bajnok Kiel, a szupercsapatnak készülő norvég Kolstad, illetve a horvát Zagreb, a dán Aalborg és az észak-macedón Pelister ellen kell megvívnia a Tisza-partiaknak a csoportkörben. A nyitómeccsen rögtön a Máthé Dominikot és a Szegedről Párizsba költöző Kent Robin Tönnesent is soraiban tudó PSG látogat a PICK Arénába. Nem titok, hogy a francia sztárcsapat rendelkezik az egyik legnagyobb büdzsével és így az egyik legerősebb kerettel az egész mezőnyben. Ez tehát valóban egy komoly erőpróba lesz. 2016 óta nyolcszor csapott össze a két gárda, és ezeken a meccseken egy döntetlen mellett ötször nyert a PSG, míg kétszer a Szeged.

OTP Bank-Pick Szeged – PSG: szeptember 14., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Magdeburg – Telekom Veszprém

Ha a szegedi meccsre azt mondjuk, hogy nagy erőpróba, akkor mekkora az, ha valaki a címvédőhöz látogat az első hazai BL-meccsre a trófea kölni megnyerése óta? Mert a magyar bajnok Telekom Veszprém számára ez az első feladat a 2023-24-es BL-kiírásban Magdeburgban. Azért nem kell félteni Momir Ilics tanítványait, akik a Magdeburg mellett a 2023-ban FINAL4-ba jutó Barca, a dán GOG, a lengyel Wisla Plock, a francia Montpellier, a portugál Porto és a szlovén Celje csapatával mérkőznek meg a B-csoportban. A keret ereje bombasztikus, hisz világklasszisok érkeztek a nyáron. Ludovic Fabregas, Ignacio Biosca García, Szergej Koszorotov, Agustín Casado Marcelo, Hugo Descat és Lukas Sandell mind-mind komoly erősítést jelent, és a játékukkal hozzájárulnak majd markánsan a bakonyi szerepléshez. Rajtuk kívül a magyar hálóőr, Nagy Benedek is csatlakozik a veszprémiekhez harmadik számú kapusként. Már nem titok, hiszen Nagy László épp a Sport TV-nek árulta el, hogy Veszprémben újra kimondott cél a FINAL4-ba jutás a Bajnokok Ligájával kapcsolatban, és a kereten végig nézve ez reális elvárásnak tűnik.

Magdeburg – Telekom Veszprém: szeptember 14., csütörtök 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

A Szeged, Veszprém kettősre legalább 28 csoportmeccs vár a szezonban, ezekkel, illetve a három női csapatunk (DVSC, FTC, Győr) ebben a szezonban lejátszott 40 találkozójával együtt rekordot jelentő 68 magyar érdekeltségű csoportmeccsen szurkolhatnak majd a Sport TV nézői, hiszen a Sport1 mindet élőben közvetíti majd. Ehhez jönnek majd az egyenes kieséses szakasz és reményeink szerint a FINAL4-ok rangadói.

A hölgyeknél jön az első magyar rangadó

A hétvégén folytatódik a női BL is a második fordulóval, ráadásul magyar rangadót is rendeznek, amelyen a Győr és a Debrecen csap össze, míg az FTC a Vipers Kritiansanddal találkozik.

Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler: szeptember 16., szombat 15:15, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Vipers Kristiansand – FTC-Rail Cargo Hungaria: szeptember 16., szombat 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

 

fotó: handballveszprem.hu / Peka Roland