Új rendezvényközponttal és rekordszámú sportággal jön a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó!

Az ország egyedüli, legnagyobb és legváltozatosabb sportági palettájával nyitja meg kapuit szeptember 15-én, pénteken és 16-án, szombaton a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, Kőbányán, a Merkapt Sportközpontban. Egy évben két alkalommal, több mint 15 éve várja a látogatókat a helyszín, ahol eseményenként több mint 20 ezer látogató kóstolhat bele a sportágak és a hangszerek világába, szakképzett oktatók és zenetanárok segítségével.

A szervezők számára, hogy elkészült fedett rendezvényközpontuk, ahol mostantól több beltéri sportágat is ki lehet próbálni. A Nagy sportágválasztók közötti időszakban Lechner Rendezvényközpont néven üzemel majd Kőbánya legújabb rendezvényhelyszíne, amely kulturális és szakmai rendezvények modern színteréül szolgálhat.

Hazánk legkiválóbb élsportolói évről évre tiszteletüket teszik a Nagy Sportágválasztón, lehetőséget teremtve így a kicsiknek és nagyoknak, hogy a példaképekkel való találkozás egy életre szóló élményt és ez által kellő motivációt jelentsen a sportágválasztáshoz és a szabadidő, vagy esetlegesen a profi sporthoz való elköteleződéshez.

Biztos, hogy ott lesznek:
Béres Alexandra
Péntek 10 óra
Berki Krisztián
Péntek 10 óra
Cseh László
Péntek 10 óra
Csipes Tamara
Szombat
Dr. Kiss Gergely
Péntek 10 óra
Fekete Ádám
Péntek 10 óra
Gálicz Péter
Péntek 10 óra
Gémesi Csanád
Péntek 12:45 óra
Gyurta Dániel
Péntek 10 óra
Késely Ajna
Szombat
Korisánszky Dávid
Péntek 10 óra
Kövér Márton
Szombat
Mányoki Attila
Szombat
Marosi Ádám
Péntek 10 óra
Medveczky Erika
Szombat
Mocsai Tamás
Péntek 10 óra
Nagy László
Péntek 10 óra
Novák Ferenc
Péntek 10 óra
Pap Bianka
Péntek 10 óra
Storcz Botond
Péntek 10 óra
Szabó Gabriella
Péntek 10 óra
Szalai Ádám
Péntek 10 óra
Szatmári András
Péntek 12:45 óra
Szilágyi Áron
Péntek 12:45 óra
Szűcs Luca Virág
Péntek 10 óra
Ujvári Iza
Péntek 10 óra
Vereckei Ákos
Péntek 10 óra

A dedikálás és a közös fotók elkészítése közben nem mindennapi látványban lesz része a látogatóknak! Cseh László szeptember 16-án, szombaton 11:30-kor, Dr. Kiss Gergely szintén szeptember 16-án, szombaton 11:30 és 14:30 órás időpontban tart bemutatót az ellenáramoltatós úszómedencében.

Egy helyszínen 111 sportágat és 20 hangszert lesz lehetősége kipróbálnia a látogatóknak. A rendezvény pénteki és szombati napja is bárki számára ingyenesen látogatható, sok szeretettel várják az óvodás, iskolás csoportokat (pénteken), az egyéni látogatókat, kis – és nagygyermekes családokat (szombaton).

A részvétel regisztrációhoz kötött, mely megtörténhet online előzetesen, de személyesen az esemény bármely napján is, a helyszínen.

Mindezeken felül a kicsik és nagyok egyaránt belekóstolhatnak a zene világába, szakképzett oktatók mutatják be egy-egy népszerű vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit.

A szervezők számára fontos, hogy minél több emberhez eljuttasák a sport pozitív üzenetét.

Célunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a sport pozitív üzeneteit, nem elméleti síkon, hanem a gyakorlatban. A kipróbálható 111 sportág, aktív tapasztalást, igazi sportélményt ad, s ez által pozitív irányba tudja befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást. Nem feltétlenül azért, hogy a gyerekekből élsportoló, olimpikon váljon, hanem azért, hogy sikerélménnyel, örömmel gyakorolják a kiválasztott sportágat. Bár nem elsődleges célunk a tehetségkutatás, számos történet bizonyítja, hogy több, az adott sportággal nálunk megismerkedő fiatal a későbbiekben nagyon sikeres lett és kiemelkedő eredményeket ért el.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

2023. szeptember 15-16-án, pénteken és szombaton, 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/sportagvalaszto

Instagram oldal: https://www.instagram.com/nagysportagvalaszto/

Regisztráció: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

 

fotók: Nagy Sportágválasztó