Remek kezdés Buenos Aires-ben

Nem akármilyen megtiszteltetés érte Hajós Artúrt és Stréli Bencét: ők játszották a nyitómeccset az ifjúsági olimpián, s ha már így alakult, nyertek is.

A Sportmarketing Ügynökség hétfői tájékoztatása szerint Hajós Artúrnak és Stréli Bencének eleve is különleges lehetőség, hogy szerepelhetnek a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, a beosztásnak köszönhetően pedig a vártnál is emlékezetesebbre sikerült a kezdés. A magyar bajnok páros edzője, Buday Balázs arról számolt be, hogy a fiúk ghánai ellenfelük ellen a strandröplabdaverseny nyitómeccsét játszották vasárnap a centerpályán. Hajós és Stréli pedig nagyszerűen röplabdázott, alig 26 perc alatt 2:0-ra (14, 10) legyőzte a Kelvin Carboo, Eric Tsatsu ghánai kettőst.

Mivel csupán két pályán zajlanak a küzdelmek, igencsak elhúzódik a csoportkör. Hétfőn pihen a páros, kedden pedig az Alexandre Veiz, Criforth Lobo (Costa Rica) kettős ellen lép homokra. Szerdán ismét pihenőnap jön, majd a monacói Ludovic Palmero, Olivier Lanteri egység ellen zárják a magyarok a csoportkört. Máskor ennyi idő alatt lezajlik egy verseny,az argentin fővárosban viszont csak a csoportkör végére jutnak el a fiatalok, érdekes szakmai kihívás folyamatosan jó állapotban lenni.  Mint ismert, a 32 párost felvonultató fótáblán négyes csoportokban küzdenek a versenyzők, a csoportelsők pedig automatikusan a 16 közé kerülnek. Buday Balázs kellemesnek minősítette a kvartettet, így minden lehetőség adott ahhoz, hogy akár az első helyen lépjen tovább a Hajós Artúr, Stréli Bence páros.

fotó: Sportmarketing Ügynökség