Rögös, de mégsem túró. Mi lehet az?

Gyakori metafora, hogy rögös az élet útja. A rögös jelzőt a gasztronómiában és az élelmiszerelőállításban főként a túró állományára vonatkozóan használjuk. Főként, de nem kizárólag!

Egyre több tejtermék helyettesítő élelmiszer jelenik meg, hiszen a lakosság körében viszonylag magas a tejfehérje-allergiások és a laktózérzékenyek száma is. Azonban nem minden étel elkészítése egyszerű tejmentesen. A rögös túró helyettesítésben valószínűleg egyedülálló módon egy 100%-ban magyar fejlesztésű és gyártású termék, a ToTu Rögös nyújt megoldást a tejmentesen táplálkozóknak. Ez a termék ugyanis sem tejfehérjét, sem laktózt nem tartalmaz, tojásfehérjéből állítják elő. Így kiváló alapanyag lehet tejmentes „túrós” rétes, „túrós pite”, „túrós batyu” és sok más finomság elkészítéséhez.

A ToTu Rögös készítmény tejszármazékot nem tartalmaz. Sokoldalú termék, az egészséges táplálkozáshoz tartozó ételkészítés minden területén jól használható. A testépítők a fehérjebevitel növelésére, a tejre, tejtermékre érzékenyek és a Paleolit ételeket fogyasztók a tehéntúró helyettesítésére használhatják. Energiatartalma alacsony, 0% zsírtartalom mellett. A ToTu Rögös termék szélesebb körű elfogadottságát segítette, hogy gyártás során semmilyen adalékanyagot, ízesítőszert, tartósítószert nem használunk. Csupán soklépéses fizikai eljárásokat alkalmazunk, amilyen például a főzés is – mondta Dr. Németh Csaba, aki a ToTu termékek fejlesztésén dolgozik.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek