Star Sixes: Gerrard, Del Piero, Puyol, Rivaldo és a többiek visszatérnek

Gerrard, Owen, Del Piero, Robert Carlos, Rivaldo, Ballack, Desailly, Deco, Puyol, Mendieta és még sokan mások – talán már ez a névsor is elég volna ahhoz, hogy a kilencvenes évek második felének és a kétezres évek elejének futballrajongói azonnal felkapják a fejüket. Jó hírünk vannak, újra pályára lépnek mind, és a Star Sixes elnevezésű tornát július 13-tól közvetíti a Sport TV.

A sportcsatorna tájékoztatása szerint a koncepció pofonegyszerű, a szervezők a világ legnépszerűbb rendezvényhelyszínére, a londoni O2 Arénába négy napra összegyűjtik az elmúlt húsz év labdarúgásának kiemelkedő egyéniségeit, akik nemzeti csapataik színeiben vívnak meg 5+1-es kispályás focitornán egymással. 12 válogatott vág neki a Star Sixes-nek: Anglia, Brazília, Dánia, Franciaország, Kína, Mexikó, Németország, Nigéria, Olaszország, Portugália, Skócia és Spanyolország.

Star_Sixes02_2017_sportmenu

Aki kicsit is vevő a nosztalgiára, imádni fogja, ahogy Steven Gerrard Michael Owenhez vagy Rivaldo Roberto Carloshoz passzol, ahogy Deco, Gaizka Mendieta, Robert Pires vagy Jay-Jay Okocha bűvészkedik a labdával, ahogy Carles Puyol, Marcel Desailly vagy Rio Ferdinand szétrombol egy támadást, vagy ahogyan Del Piero esetleg Michael Ballack rohamozza Vitor Baía, Dida vagy Jens Lehmann kapuját. Világsztárokban nem lesz tehát hiány, bivalyerős tízfős keretekkel készülnek a csapatok, és már a csoportkörben (három négyes csoport van) biztosan lesz például angol-spanyol, brazil-olasz és francia-német rangadó. A negyeddöntőket szombaton este, az elődöntőket, a bronzmeccset és a döntőt vasárnap este rendezik.

A négynapos vetélkedésről a Sport1 és Sport2 mind a 26 találkozót élőben közvetíti. A mérkőzéseket Faragó Richard, Fülöp László, Gyulai Miklós, és Matuz Krisztián kommentálja. Nem lennénk meglepődve, ha egy-két emlékezetes sztorit is felelevenítenének az örömfoci résztvevőiről.

A program:

Star Sixes, 1. forduló: július 13., csütörtök, 20:30; Sport1

Star Sixes, 2. forduló: július 14., péntek, 20:30; Sport1

Star Sixes, 3. forduló: július 15., szombat, 14:00; Sport2

Star Sixes, negyeddöntők: július 15., szombat, 20:30; Sport1

Star Sixes, elődöntők, bronzmeccs és döntő: július 16., vasárnap, 20:00; Sport1

 

Vélemény, hozzászólás?