Szerdán lesz Csollány Szilveszter búcsúztatója

A január 24-én, 51 esztendős korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter búcsúztatója február 9-én, szerdán 11 órakor a budapesti Farkasréti temetőben lesz.

A nyilvános eseményen résztvevők a szertartás előtt egy szál virág elhelyezésével róhatják le kegyeletüket. A búcsúztatón a szervezők lehetőség szerint kérik a maszk használatát, a jelenleg is hatályos Covid-protokoll és a család kérése miatt a személyes részvétnyilvánításra nem lesz lehetőség. Csollány Szilveszter búcsúztatója a tervek szerint a ravatalozó előtti nyitott téren lesz, ezt azonban az időjárási körülmények átírhatják – adta hírül a Magyar Torna Szövetség.

Az olimpiai bajnok tornásztól családja és barátai mellett a teljes sporttársadalom búcsúzik. Az eseményen az EMMI részéről dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, az olimpiai család nevében dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mond beszédet, valamint a Magyar Torna Szövetség elnöke, dr. Magyar Zoltán is búcsúbeszédet tart. A család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja emlékezik.

Csollány Szilvesztert a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.

 

fotó: MTI