Tadissi Martial döntős a zadari karate Eb-n

A fináléba jutott a 67 kg-osok küzdelmében Tadissi Martial a karate és para-karate Európa-bajnokságon. A horvátországi Zadarban szerdától vasárnapig zajló kontinensviadalon – amelyen 51 ország több mint 600 versenyzője lép tatamira – a korábbi vb- és Világjátékok ezüstérmes magyar klasszis súlycsoportjának selejtezőiben négy győzelemmel lett döntős. Fináléját szombaton rendezik.

A Magyar Karate Szakszövetség csütörtöki beszámolója szerint hatalmas csatákat, eseménydús mérkőzéseket, kiélezett küzdelmeket vívott Tadissi Martial a 67 kilogrammosok mezőnyének selejtezőiben. A Honvéd versenyzője először 6-4-re verte a szlovák Homolát, majd 5-5-ös eredménynél segédpontokkal jutott tovább a ciprusi Cangarasz ellenében, úgy, hogy az ötödik pontját videózás után adták meg a bírók az utolsó másodpercben.

A négy közé jutásért aztán Tadissi 3-2-re múlta felül az azeri Mammadlit, végül pedig a portugál Mendes elleni 8-4-gyel biztosította be helyét a döntőben, ami eddigi legjobb Európa-bajnoki szereplése, hiszen korábban négyszer is bronzérmet nyert, de döntőbe most először sikerült jutnia.

Ellenfele az aranyéremért a montenegrói Dulovics lesz, akivel szombaton a program szerint 18.40-kor találkozik.

Fotók: Kis Virág