Továbbra is kézilabdában utazik a Gorenje

Meghosszabbítja együttműködését a Gorenje és az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), így a szlovén vállalat 2024-ben és 2026-ban is a férfi kézilabda-Európa-bajnokság hivatalos partnere lesz. A 2018 óta tartó szoros partnerség ráadásul új szakaszába is lépett, ugyanis a Gorenje a férfi torna mellett most először a női kézilabda-Európa-bajnokság szponzorává is vált.

Hosszú évekre nyúlik vissza a Gorenje és az EHF kapcsolata: a vállalat Európai Kézilabda-szövetséggel kötött partnersége a 2018-as horvátországi férfi kézilabda-Európa-bajnoksággal kezdődött, majd 2020-ban az Ausztriában, Norvégiában és Svédországban lebonyolított tornával folytatódott, 2022-ben pedig a részben Szlovákiában, részben hazai pályán rendezett bajnoksággal mélyült el.

A most bejelentett, hosszú távú együttműködést a korábbi bajnokságok sikere indokolta, a partnerség pedig most új irányt vett, hiszen a Gorenje a 2024-es és 2026-os férfi kézilabda-Európa-bajnokság mellett a női torna hivatalos partnerévé is vált, amely jól tükrözi a gyártó sport iránti elkötelezettségét – derült ki a hétfői közleményből.

Az elmúlt években erős partnerséget alakítottunk ki az Európai Kézilabda-szövetséggel, amely lehetővé teszi, hogy globális szinten támogassunk egy nagyon népszerű sportot és a fogyasztóinkkal is hatékonyan kommunikáljunk. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy most először a női kézilabda mögé is beállhatunk, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása ugyanis nagyon fontos számunkra, és örülünk, hogy ezt a sportszponzorációinkban is megmutathatjuk

– tette hozzá Kovács Kinga, a Gorenje marketingvezetője.

Az együttműködés értelmében a Gorenje a 2024-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságon már látványosabb digitális megjelenési lehetőségeket kap, több félidős aktivitásra is jogot szerzett, továbbá a nagy sikernek örvendő #simplyfans kommunikációs platformot is használja majd a jövőben.

A 2024-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságot január 10-28. között Németországban, a női tornát november 28. és december 15. között Ausztriában, Magyarországon és Svájcban rendezik meg.