Új néven még értékesebb pontokért

A hétvégén a Slovakiaringen folytatja az idei versenyévadot a Gender Racing Team, de ezúttal nem egy ESET Cup versenyhétvége, hanem az FIA Kamion Európa Bajnokság aktuális fordulójának betétfutamaként zajlanak – új néven – az F4 CEZ Championship küzdelmei. Mivel ahogy a szervezők nemrég hírül adták, a Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalos közép-és kelet-európai Formula 4-es bajnokságként regisztrálta a versenysorozatot, amely ezzel egy jóval komolyabb sportszakmai szintre lépett.

A bajnokság előző fordulóján a Red Bull Ringen a Gender Racing versenyzője Michl Olivér az eddigi legjobb eredményét könyvelhette el az osztrák autósport szentélyben a hétvége második futamán egy negyedik hellyel. Ezzel a negyedik versenyfutam után így Michl Olivér az F4 CEZ Championship bajnoki tabelláján harminchat ponttal a hatodik helyről várhatja a hétvégi folytatást.

A Slovakiaring is a csapat kedvenc pályái közé tartozik, hiszen a GRT a megnyitása óta minden évben versenyez vagy tesztel akár több alkalommal is ezen az aszfaltcsíkon, így a több mint egy évtized alatt már rengeteg izgalmas sportélményt, nagyszerű győzelmet és persze jónéhány kemény pillanatot is átéltek már itt. Az idei évben is igazából itt kezdődött a szezon a csapat legújabb versenyautójának, a Tatuus F4 T421-nek a tesztjével. Így a GRT-hez visszatérő Oliver Michl is itt tette meg az első kilométereket az új autóval, ezzel mondhatjuk, hogy a Slovakiaringről rendelkezik a csapat a legtöbb gyakorlati információval az új F4-essel kapcsolatban. A csapat reméli, hogy ezt majd a minél jobb köridők formájában is lehet majd kamatoztatni, mivel elég feszített lesz a versenyhétvégé programja. Mindössze pénteken és szombaton léphet majd csak pályára az F4 CEZ Championship mezőnye – számolt be a csapat.

Pénteken reggel egy szabadedzés majd délután kettőkor az időmérő edzés és szombaton délelőtt tízkor az első illetve már szinte az estébe hajlóan hat órakor a második versenyfutamon. Ezzel elég komoly nyomás nehezedik a csapatokra és a versenyzőkre, hiszen ha az első versenyfutamban történik valami, akkor elég kevés idő áll rendelkezésre a csapatok számára a javításhoz.

Bár Olivér célkitűzése, hogy az eddigi versenyhétvégékhez hasonlóan folyamatosan felépítve a tempót tovább gyorsuljon és most már akár a dobogóért is harcban lehessen, amellett fontos, hogy az első futamon biztos pontszerzéssel célba hozza az autót. Ráadásul az időjárási előrejelzések szerint jó eséllyel esős futamokra számíthat majd a mezőny a hétvége folyamán.

Az eddigi versenyfutamok tapasztalatai alapján Gender Tamás csapatfőnök is nagyon optimistán tekint a folytatás elé:

„Mindig nagyon nagy örömmel jövünk ide a Slovakiaringre, hiszen tényleg a megépülése óta rengeteg verseny és teszt kilométert tettünk meg itt az évek során. Itt mindig nagy szeretettel és kiemelt figyelemmel fogadnak minket és tényleg a második hazai pályánkként tartjuk számon! Ezért is örültünk, hogy a Gender Racing legújabb komoly szakmai mérföldkövének számító új Formula 4-es projektünket is itt kezdhettük és itt tehettük meg az első kilométereket az új autóval! Most a tesztek és az első két versenyhétvége folyamán megszerzett tapasztalatok alapján remélem, hogy ezen a hétvégén egy újabb szép sikert érhetünk el ezen a számunkra olyan kedves versenyhelyszínen. Mindezek mellett nagyon nagy öröm látni az új versenysorozat folyamatos fejlődését! Egyrészt a mezőny számának növekedésében, másrészt pedig a nemrég bejelentett FIA regisztrációnak köszönhető komoly sportszakmai szintlépést! Reméljük ez is hatékonyan tovább szolgálja majd a mezőny további bővülését. Nagyon büszke vagyok Olivér és a csapat eddigi versenyszezonban elvégzett kitartó munkájára és a fokozatos építkezéssel elért eredményekre! A hétvégén most ugyan nem a megszokott augusztusi időpontban érkezünk erre a helyszínre, de az nagyon izgalmas és örömteli, hogy az ETRC hétvégének köszönhetően várhatóan rengeteg magyar szurkoló lesz majd a lelátókon, akik remélhetőleg a Gender Racinget is lelkesen buzdítják majd a két szombati versenyfutamon!”

Fotó: Gender Racing Team