Újabb magyar érmesek a para-asztalitenisz Eb-n

A Berecki Dezső, Csonka András, Zborai Gyula összetételű magyar csapat elődöntőbe jutott, ezzel biztosan érmesként zár a helsingborgi para-asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség pénteki közlése szerint a férfi 9-es kategóriában szereplő csapatunk csütörtökön kikapott az ukránoktól, pénteken azonban a csehek ellen így is a továbbjutásért játszhatott. A páros találkozót 3:0-ra hozta Csonka András és Berecki Dezső, majd a csütörtökön pihentetett Zborai Gyula következett, aki kétszettes hátrányból fordítva a legjobb nyolc közé ütötte a csapatot. A negyeddöntőben a németek következtek, és a Csonka, Berecki páros ismét előnyhöz juttatta a mieinket. Ezután Berecki játszotta az első egyéni meccset, amely az utolsó is volt, mivel nyerni tudott, így összesítésben 2:0-val jutott tovább a magyar trió. A szombati elődöntőben a svédek lesznek az ellenfelek.

A Szvitacs Alexa, Bicsák Bettina összetételű csapatunk a nők 9-10-es kategóriájában a lengyelekkel játszott ki-ki mérkőzést a továbbjutásért – ami az elődöntőt jelentette volna –, ám az ellenfelet a 9-es kategória egyéni ezüstérmese, Karolina Pek, valamint az ötszörös paralimpiai bajnok Natalia Partyka alkotta, így nem sok esély volt ellenük, sima vereség lett a vége.

A 6-8-as kategóriában Arlóy Zsófia és Molnár Dóra szintén a legjobb négy közé juthatott volna a csoportjából, de a németek ellen hiába nyerték meg a páros mérkőzést, a két egyéni összecsapást elvesztették, így nem jutottak tovább.

A férfiak 1-2-es kategóriájában Major Endre és Oszlánczi Kristóf három vereséggel zárta a csoportkört.

Eredmények itt.