Vecsernyés új gyakorlatával indul a csb-n

A Magyar Torna Szövetség az idei évben is megrendezi az első osztályú férfi tornászok csapatbajnokságát, ezzel a viadallal kezdetét veszi a hazai felnőtt versenyszezon. A megmérettetésre Budapesten, a Központi Tornacsarnokban kerül sor március 7-én, csütörtökön délután 16:00 órától.

A magyar szövetség közlése szerint a bajnokságon három együttes – a Győri AC, az FTC-Telekom és a címvédő BHSE – tornászai lépnek a szerekhez. A csb első fordulójában a legjobbak közül a tavalyi győri Mesterfokú bajnokságon remekelő Kardos Botond (GYAC), az immár ismét teljes értékű munkát végző Babos Ádám (FTC-Telekom) és az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid (BHSE) is bemutatkozik. Utóbbi ráadásul nyújtón, új gyakorlatával szerepel majd. A Honvédhoz kapcsolódó hír, hogy Kelemen Zoltán vezetőedző elmondása szerint az együttesből Kállai Zoltán, illetve Földes Márton is hiányozni fog vállsérülés miatt.

Kelemen Zoltán, vezetőedző, BHSE: Két nagy hiányzónk van, Kállai Zoli és Földes Marci sem lesz velünk, emellett a csapatból többen kisebb sérüléssel bajlódnak. Nem könnyű a helyzetünk, de címvédőként úgy érzem, kötelességünk mindent megtenni a versenyen, ami csak erőnkből telik. Továbbá fontos lenne, hogy Vecsernyés Dávid, aki új gyakorlatával versenyez, jól be tudja mutatni.