A KSI SE az év judo csapata, 124 klub a rangsorban

A Magyar Judo Szövetség nyilvánosságra hozta a 2017-es egyesületi pontversenyének előzetes eredményeit: tavaly 124 klub szerzett pontot, a KSI SE, az Atomerőmű SE és a Ceglédi VSE zárt az élen.

A judoinfo.hu szakportál közlése szerint az összesített pontversenyben csaknem 88 ezer pont talált gazdára, s ennek több mint egy harmadát az élen záró három egyesület gyűjtötte össze: a KSI SE 11482, az Atomerőmű SE 11032, a Ceglédi VSE pedig 9717 ponttal lett gazdagabb 2017-ben. A legjobb tíz között hat vidéki (a paksiak és a ceglédiek mellett a Mogyi-Bajai JC, az Ippon Judo Tatabánya, a Miskolci VSC-MVSI és a Miskolci JC), valamint négy fővárosi csapat (a KSI SE, az UTE, a BHSE és a Rákosvidéke Hajtós DSE) található.

Férfi nemzetközi eredmények

Ami a nemzetközi versenyeket illeti, a férfiaknál az Atomerőmű SE volt a legeredményesebb, köszönhetően a 2017-ben remeklő felnőtt triónak, a világbajnoki ötödik Csoknyai Lászlónak és Bor Barnának, illetve a világraglistán harmadik helyen záró Cirjenics Miklósnak. Második lett a Ceglédi VSE az Ungvári-fivérekkel és Ohát Zalánnak, harmadik pedig a vb-ötödik Tóth Krisztiánt soraiban tudó KSI SE. Összesen 42 klub szerzett pontot a külföldi férfi mezőnyökben.

Női nemzetközi eredmények

A nőknél a KSI SE volt a legszorgosabb 2017-ben, de az Eb-bronzérmes Joó Abigél teljesítménye erre önmagában nem lett volna elegendő, kellettek az ifjúságiak és a juniorok között elért kiemelkedő eredmények is, hogy ne menjünk messzire: 2017 judós világbajnoka, az ifjúsági korú Varga Brigitta is a KSI SE színeiben küzd. Második lett az ugyancsak Eb-bronzérmes Csernoviczki Éva csapata, az Ippon Judo Tatabánya, a harmadik helyen pedig a minden korosztályban szorgalmas Mogyi-Bajai JC zárt – a női mezőnyökben is 42 klub gyűjtött pontot tavaly.

Hazai bajnoki eredmények

A hazai bajnokságok alapján itthon az UTE és a Ceglédi VSE vívott nagy csatát az elsőségért, s végül a Megyeri útiaké lett a babér, az UTE a férfiaknál és a nőknél is elhódította az első helyet. A csapatbajnokságok összesítésében is az UTE volt a legjobb, a férfiaknál a két korosztályban is aranyérmes RHDSE előtt zártak a lila-fehérek, míg a nőknél a felnőtt csb-aranyat megszerző Mogyi-Bajai JC zárt a rangsor élén. sss A Magyar Judo Szövetség egyesületi rangsorát az esetleges korrekciók után véglegesítik, a megszerzett pontok között szerepelnek a nevelő egyesületeknek járó 30 százalékos pontok is.

A rangsorok