Jön az I. Csónakházak Nyílt Napja!

Ragadj lapátot szeptember 13-án! Ezzel a jelszóval hirdeti meg idén első alkalommal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a Csónakházak Nyílt Napját, amelynek keretein belül az ország különböző pontjain több mint 50 vízitelep nyitja meg kapuit a vízisportok iránt érdeklődőknek.

Az akció megszervezésével az MKKSZ legfőbb szándéka közelebb hozni a családokat, diákokat az elmúlt 25 év legsikeresebb magyar olimpiai sportágához, valamint közvetlen és szórakoztató formában bemutatni a vízitelepek, illetve az egyesületek működését.

Szeptember 13-án országszerte 51 vízitelep nyitja meg kapuit, amelyek egyedi programokkal várják az érdeklődőket. Bárki hajóba ülhet, kipróbálhatja a kajakot, a kenut, vagy éppen a SUP-ot, megismerkedhetnek az edzőkkel, a létesítményekkel és különféle játékos, közösségépítő feladatokban is részt vehetnek – közölte szerdán a hazai szövetség.

„Minden korosztályt figyelembe véve jelenleg mintegy 4200 versenyengedéllyel rendelkező spotolója van a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. Ennyien vannak, akik ma Magyarországon kajak-kenu, SUP, sárkányhajó, vagy éppen kajakpóló versenyeken vesznek részt és akkor még nem beszéltünk a hobbilapátolókról, akik rendszeres visszatérői a szabadidős eseményeinknek. Ez is az bizonyítja, hogy mennyire népszerűek hazánkban a vízisportok, de fontos, hogy ezt az érdeklődést fenntartsuk, rendszeres testmozgásra buzdítsuk a fiatalokat és lehetőséget biztosítsunk nekik napi szintű sportoláshoz. Mi egy nagy családot alkotunk, amely szerencsére az elmúlt években is folyamatosan bővült. A nyílt nap egy remek alkalom arra, hogy közelebb hozzuk a fiatalokat a természethez, kipróbálhassák ezt a sikersportágat és betekintést nyerjenek egy barátságos, támogató közösségbe.”

– mondta Szakács Bálint, ügyvezető igazgató.

A kezdeményezésben idén résztvevő egyesületek listája megtalálható a https://kajakkenusport.hu/csonakhazak-nyilt-napja oldalon, ide kerülnek majd fel augusztus elejéig az egyes helyszíneken tervezett programok is. A Csónakházak Nyílt Napjának plakátjai már a héten megjelennek a klubokhoz közeli általános iskolákban! A programokon való részvétel mindenki számára természetesen ingyenes lesz!

fotó: MKKSZ