Lemondta a válogatottságot a szlovákok három rutinos játékosa

Váratlanul lemondta a válogatottbeli szereplést Martin Skrtel, a magyar együttessel azonos labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőcsoportban lévő szlovák nemzeti tizenegy csapatkapitánya.

A 34 éves védő pénteken közösségi oldalán jelentette be döntését, ami azért meglepő, mert korábban azt mondta, a 2020-as selejtezősorozat végéig játszik a szlovák válogatottban.
Tizenöt év után úgy döntöttem, visszavonulok a nemzeti csapattól. Mindig is megtiszteltetés és dicsőség volt a szlovák mezt viselni, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy kapitánya lehettem a csapatnak” – írta Instagram-oldalán Skrtel.

A Fenerbahcéban játszó középső védő hozzátette, nehéz otthagynia “a második családját”, de az időt nem tudja megállítani, és 34 évesen úgy érzi, eljött a pillanat, hogy másoknak adja át a helyét.

Skrtel összesen 103 alkalommal szerepelt a szlovák válogatottban.

Rajta kívül további két tapasztalt játékos, a Marseille 33 éves védője, Tomas Hubocan és a szintén 33 esztendős támadó, a Cipruson légióskodó Adam Nemec is pénteken jelentette be, hogy elköszön a nemzeti csapattól.

A március 21-én induló Eb-selejtezőt a magyar csapat Szlovákia vendégeként, Nagyszombaton kezdi.

(MTI)

fotó: liverpoolecho.co.uk