Magyar éremeső a paraúszó Eb második napján

Konkoly Zsófia ezüst-, Pap Bianka és Száraz Evelin bronzérmes a paraúszó Európa-bajnokság második napján

A MPB hétfő esti tájékoztatása szerint a madeirai kontinensviadal második versenynapján a két paralimpiai bajnok úszó, Konkoly Zsófia és Pap Bianka is nagyszerű teljesítményt követően állhatott dobogóra kategóriája 200 méteres vegyesúszás versenyszámában.

Pap Bianka SM10-ben 2:35:12-es időeredménnyel, míg Konkoly Zsófia SM9-ben 2:35:77-tel végzett az élmezőnyben. Bár a címvédés most nem jött össze, mindketten jó úton járnak, hogy a lehető legjobb formájukat hozzák Párizsban. Zsófi és Bianka mellett az S6 kategóriában versenyző Száraz Evelin is bronzérmet szerzett 100 méteres gyorsúszásban, a döntőben 1:24:90-es időeredményt teljesítve.

Zsófi az előfutamban magabiztosan teljesített és a legjobb idővel jutott a döntőbe, Bianka és Evelin versenyszámában pedig direkt finálét rendeztek.

Ugyancsak ezen a napon volt érdekelt a világbajnoki bronzérmes Hotz Csenge, aki szintén 200 méteres vegyesúszásban (SM10) ugrott medencébe és végzett – az érmeseket szorosan követve – az 5. helyen, 2:37:47-es eredménnyel.

A Funchal városában zajló paraúszó Európa-bajnokság április 27-ig tart, és hazánkat kilenc sportoló képviseli. A magyar delegáció két nap alatt eddig összesen négy érmet (két ezüstöt és két bronzot) szerzett a kontinensviadalon.

Visszatérése után Eb-ezüstérmet szerzett Illés Fanni Madeirán

Hazánk sportolói eddig 21 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, négyet asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.

Fotók: World Para Swimming.