„Motiváltak vagyunk” – interjú a Track Racing csapatával

Rendhagyó kezdettel indul a 2020-as autósport szezon, így a Magyar Szlalom Bajnokság is. Hiszen a tervezett április eleji kezdés két hónappal eltolódott. Az ok természetesen itt is a világjárvány és az ezt megelőző óvintézkedések.

A Track Racing csapata és két versenyzője, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt a hosszú szünet után részletezik a szezon előtti időszakot.

Sportmenu.hu: Azt hiszem, nem volt még erre példa, hogy május végén ülünk le arról beszélgetni, hogy mit csináltatok a szezonkezdet előtt, mit vártok az évtől, satöbbi… .

Szabolcs: Valóban, ilyen még nem történt. Az előző évben befejeztük a bajnokságot október közepén. Eltelt bő fél év, a négy és fél hónap helyett. A normál menetében mindig március közepén vagy végén készen állunk a nyitófutamra. Ez esetben most várnunk kellett, közel két hónapot.

Sportmenu.hu: A Szervezők időben jelezték, hogy nem indul a bajnokság. Az első két futamot törölték is. Mivel töltöttétek ezt a várakozó időszakot?

Zsolt: Mivel tervben volt nyáron egy nagyobb autó felújítás, ezt most előrevettük. Azt persze nem tudtunk, hogy kettő vagy több hónap lesz a várakozás, de elkezdtük a javításokat. Az idő elegendő volt rá és így elkészültünk az első versenyre. Nem unatkoztunk, mindig van mit csinálni.

Sportmenu.hu: Min kellett dolgozni az autón?

Szabolcs: A már részben javított kaszni és alváz készült el. Karosszériás csinálta, mi befejeztük az alvázvédelmet és festést. Utána a szokásos munkálatok jöttek, amiket évről-évre megcsinálunk. Tisztítások, olajcserék, apróbb javítások és kijavítások. Legvégül a 2020-as dekoráció következett. Természetesen a verseny felszereléseit is összekészítettük, ez már csak rutin.

Sportmenu.hu: A rutin meg az évek. Idén vagytok 20 évesek… .

Zsolt: Igen, ha nem is korban, de a versenyzésben pont húsz éve nyomjuk a gázt. Emlékeim szerint az első versenyünk az ezredforduló márciusában volt, akkor debültáltunk. Ez a Műegyetem-rakparti szlalomverseny volt anno. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és lépésről-lépésre fejődtünk. Mivel idén nincs főszponzorunk, ezért autónk díszítésére most ennek a jubileumnak a tervezett logóját ragasztottuk fel.

Sportmenu.hu: Térjünk át a múltból a jövőbe. A kerek évforduló évében mik a terveitek?

Szabolcs: Jól megkavarta ez a vírushelyzet az idei évet. Először az ember kedvetlen volt, lesz-e bajnokság. Látva, hogy a világban minden sportot leállítottak, vagy el sem indítottak. Viszont mi tettük a dolgunkat és vártunk a döntésekre. Annyiban a kényszerszünet előnyünkre vált, hogy több időnk volt a felújításokra, felkészítésre. Reméljük teljes szezon lesz, bár terv szerint most hat futamos lesz az idei bajnokság. Mi így tervezünk. Motiváltak vagyunk, ugyanúgy állunk a versenyszezonhoz, mint előtte mindig. Eredményeket tekintve nem bocsátkozunk jóslatokba, azonban továbbra is cél a dobogó.

(A Track Racing egyik médiatámogatója és partnere a Sportmenü)

Sportmenu.hu: Partnereitek és támogatóitok nagy része továbbra is mögöttetek áll.

Zsolt: Igen, ezt már tavaly fixáltuk. Három szponzorral kevesebb lett, de egy újabb médiatámogató viszont jelen lesz idéntől. Tehát alapvetően meg van a hátterünk, megyünk végig a teljes szezonban.

Sportmenu.hu: Sok sikert kívánok Nektek! Jó versenyeket és eredmény és élménydús versenyszezont! Vigyázzatok Magatokra! 

Szabolcs és Zsolt: Köszönjük szépen, Nektek is hasonlókat!

 

 

Fotók: Track Racing