Nem hibázott otthon a Debrecen

Nem hibázott hazai pályán a DVSC, amely 2-1-re győzött a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, és az első félórában Takács Tamás akár két gólt is szerezhetett volna. Ami nem sikerült neki, összejött a Debrecen másik csatárának, Könyves Norbertnek, aki közelről juttatta előnyhöz a DVSC-t. A Puskás Akadémia is bátran vállalta a támadójátékot, ám a vendégek az első félidőben nem jutottak el helyzetig.

A második játékrész elején – a szünetben csereként beállt – Kiss Tamás tizenhatoson kívüli higgadt emelésével egyenlített a Puskás, majd a folytatásban mindkét csapat több veszélyes akciót vezetett. Az újabb gólt egy szögletet követően az alig egy perccel korábban beállt Albion Avdijaj szerezte fejesből. Az utolsó negyedórában a vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, de komoly gólhelyzetet ekkor már nem tudtak kialakítani, így a Debrecen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)
Debrecen, 2814 néző, v: Farkas Á.

gólszerzők: Könyves (32.), Avdijaj (71.), illetve Kiss T. (51.)
sárga lap: Varga K. (42.), Kinyik (65.), illetve Mioc (8.), Osváth (66.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Jovanovic, 80.), Haris, Tőzsér, Bódi (Csősz, 85.) – Takács (Avdijaj, 69.), Könyves

Puskás Akadémia: Danilovic – Osváth (Latifi, 74.), Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Balogh B. – Urblík, Varga J., Mioc (Vega, 81.) – Radó (Kiss T., a szünetben), Arabuli

(MTI)