300 településen zajlik a Riska Virtuális Futóhétvége!

Már 1 milló forint adomány gyűlt össze

Pénteken elindult a BSI első virtuális futóversenye, melyre már eddig közel 2000 nevezés érkezett 300 magyar településről – adta hírül a BSI.

A Riska Virtuális Futóhétvége 4 távját (21, 10, 5 és 2 km) 3 napon át (vasárnap éjfélig) lehet teljesíteni egyénileg vagy akár családi csapatban. Mindenki ott és akkor fut, kocog, gyalogol, sétál, ahol és amikor szeretne a hétvégén, természetesen a járvány biztonsági előírásainak a betartásával.

A nevezés folyamatos, vasárnap 17 óráig lehet még jelentkezni. 

Az eddigi nevezések 40%-a érkezett Budapestről. A hölgyek most többen vannak (54%) mint a férfiak és 70 év felettiek is csatlakoztak.

 A nevezők között van dr Zacher Gábor, aki az elsők között jelezte indulását.

Ahogy elmondta:  “…Én a feleségemmel vasárnap egy 10 kilométert tervezek. Számunkra ez alapvetően arról szól, hogy legyen egy új élményünk, ami persze nem arról szól, hogy 37. leszek, vagy egyéni csúcsot döntök, hanem, hogy legyen továbbra is inspirációnk őszig, amikor remélhetőleg újra találkozhatunk a rendezvényeken…”

Szintén az elsők között nevezett a Játékszín művésznője Lévay Viktória.

Ahogy elmondta: “…úgy éreztem, hogy a versenyszervezők is valami olyan helyzetbe kerültek, mint mi a színházban: egyszer csak nincs előadás… én valahogy élvezem ezt a régi pörgéshez képest lelassult világot, nekem segített az edzésben is a szünet.  A Riska Virtuális futóhétvége pedig a legjobbkor jött, a hatodik hétre új lökést ad a felkészüléshez!…”

Az esemény minden résztvevője 500 forinttal támogatja az Országos Mentőszolgálat járvány ellenes munkáját, ami meghaladja az 1 millió forintot.

fotó: BSI