Berki Krisztiánt beválasztották a Magyar Torna Szövetség elnökségébe

A Magyar Torna Szövetség éves rendes közgyűlését bonyolította le a Magyar Sport Házában, ahol a szövetség elnökségébe választották az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztiánt.

A magyar szövetség közlése szerint az esemény néma főhajtással indult, a közelmúltban elhunyt Pfeiffer Ferencre, a Nemzetközi Akrobatikai Szövetség egykori tagjára emlékeztek a megjelentek.

A közgyűlésen elfogadták a tavalyi év beszámolóját, megszavazták az idei szakmai és pénzügyi tervet. Elfogadásra került a közhasznúsági beszámoló és a könyvvizsgálói jelentés is, továbbá az ellenőrző testület jelentése is egyhangú igenre talált.

Ezután a megüresedett helyekre választották meg a tisztségviselőket, elsőként az ellenőrző testület elnökét. Az elhunyt Pfeiffer Ferenc helyére a volt elnökségi tag, Szabóné Pákozdi Éve került, akit egyöntetűen választottak meg az egyesületek képviselői. Így megüresedett egy hely az elnökségben, amelyre a jelölő bizottság a beérkezett ajánlások alapján az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztiánt javasolta, a közgyűlés pedig teljes egyetértésben el is fogadta.

(Berki Krisztián; fotó: Róth Tamás)

Berki Krisztián: Nagyon nagy megtiszteltetés ért, hogy bekerülhettem a szövetség elnökségébe. Célom mindig is az volt, hogy a magyar tornát segítsem, egyelőre még a tornateremből, hiszen nem titkolt idei célom a tokiói olimpiai kvóta megszerzése az októberi világbajnokságon. Persze már mostantól próbálok részt venni az elnökség munkájában, segítek, ahogy tudok. Mivel a tornatermi élet nem tart örökké, ezért a távolabbi jövőre is gondolok, és nem titkolt szándékom, hogy a sport abbahagyása után a szövetségben tevékenykedjem.

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen kiváló sportember, mint Berki Krisztián bekerült szövetségünk elnökségébe. Úgy érzem, szükség van a fiatalításra, a meglátásaira, és lehet, hogy furcsán hangzik, de biztosan lesz olyan téma, amelyben tanácsot kérünk tőle, mint az ifjabb generáció tagjától. Egyébként ez egy nemzetközi tendencia, hiszen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is arra biztatja a nemzeti olimpiai bizottságokat és a sportági szakszövetségeket, hogy még aktív sportolók kerüljenek be a testület vezetésébe.

fotók: Magyar Torna Szövetség