Horváth Gergő ezüst-, Szabó-Feltóthy Eszter bronzérmet szerzett az Egyetemi Világjátékokon

Nem szakadt meg az éremeső-sorozat az Egyetemi Világjátékok 5. napján sem! Vívásban Horváth Gergő (TF) ezüst, úszásban Szabó-Feltóthy Eszter (BME) bronzérmet szerzett Csengduban.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szerdai beszámolója szerint folytatódik a remek szereplés a kínai, Csengtuba zajló nyári Egyetemi Világjátékokon. Két éremmel bővült a magyar csapat éremkollekciója.

Vívás

Mai nap kezdtek az egyetemista vívóink a női párbajtőr és a férfi kard fegyvernemmel.

Női párbajtőrben ma a legjobb eredményt Muhari Eszter (ELTE) érte el azzal, hogy bejutott a legjobb 8 közé. Tóth Jázmin (BCE) a legjobb 16 között végzett, Kardos Edina (TF) és Gnám Tamara (EDUTUS) pedig a legjobb 32-ben zárta a versenyt.

Férfi kardozóink közül Horváth Gergő (TF) ezüstérmet szerzett. A 64-es tábláról búcsúzott a versenytől Galgóczy Tamás (BCE) és Noseda Szabolcs (BGE), Rabb Krisztián (TF) a legjobb 16 közé kerülve nem jutott tovább.

(Horváth Gergő; fotó: MEFS)

Úszás

Úszásban az EVJ ötödik napján a 200 m hát döntőjében voltunk érdekeltek Szabó-Feltóthy Eszter (BME) révén, aki 2:10:77-es időeredménnyel a harmadik helyet szerezte meg a kínai Liu Yaxin (2:08.18) és a portugál Rodrigues Rebelo Camila (2:10:47) mögött.

(Szabó-Feltóthy Eszter; fotó: MEFS)

Vízilabda

A mai férfi vízilabda mérkőzés parázs hangulatban telt, mivel a magyar egyetemi csapat a görögök ellen játszott. A mérkőzés döntetlen lett (13:13), így csoportelsőként jutott tovább a magyar csapat, korábban legyőzve a szingapúriakat, japánokat és németeket. A következő mérkőzésen, augusztus 4-én a négy közé kerülés már a tét.

Atlétika

Férfi kalapácsvetésvetésben két egyetemista révén is érdekeltek voltunk, kora reggel Czeller Gábor (TF) a kvalifikáción a 7., Doma Benedek (BCE) a 11. helyen jutottak be a döntőbe.

Női 400 m gáton Mátó Sára (PPKE) döntőbe jutott, Dobránszky Laura (PPKE) a 14. helyen, Soos Levente (MATE) szintén 400 m gáton a 26. helyen zárta a versenyt. Női 800 méteren K. Szabó Gabriella (BGE) a 12. helyen végzett. Férfi diszkoszvetésben Strigencz Zalán (PE) a 10. helyen, férfi súlylökésben pedig Tóth Balázs (NYE) a 8. helyen zárta a versenyét.

Asztalitenisz

Férfi asztaliteniszezőink a 64-es táblán mérkőztek ma egyéniben, ahol Kovács Sebestyén az indiai ellenfelét legyőzte, Huzsvár Erik és Molnár Dávid pedig kikapott a kínai, illetve az indiai egyetemistától. Férfi párosban csoportmérkőzések folytak, ahol Huzsvár Erik – Mihalovity Dominik 3:0-ra legyőzte ománi ellenfelüket, míg a Kovács Sebestyén – Molnár Dávid kettős 3:1-re kapott ki az irániaktól. A Huzsvár-Mihalovity páros a 16 közé jutásért egy kínai párostól szenvedett vereséget, így férfi párosaink versenye véget ért.

Taekwondo

Taekwondoban Patakfalvy Csenge (BCE) -62 kg-ban 2:0-ra kikapott koreai ellenfelétől, így nem jutott a legjobb 16 közé. Holnap testvére, Patakfalvy Luca (BCE) -53 kg-ban mérkőzik.

Sportlövészet

A sportlövészeink ma 10 m légpuska vegyespáros és 10 m légpisztoly vegyespáros számokban zárták az EVJ-t. 10 m légpisztoly vegyespárosban a kétszeres Egyetemi Világjátékok ezüstérmes Fábián Sára (NKE) és Szemán Dávid (ELTE) páros a kvalifikáció során a 12. helyen végzett, így nem jutott be a döntőbe.

10 m légpuska mix selejtezőben Dénes Eszter (MATE) Hammerl Soma (BGE) kettős a 7. helyet érte el, majd a döntőben a 8. helyen zárták a versenyt, mellyel véget ért számukra az Egyetemi Világjátékok.

A sportlövők összesített éremversenyében a magyar egyetemisták az 5. helyen végeztek 3 ezüstéremmel.

Végeredmények:

2. hely:
Fábián Sára (NKE) női egyéni 10 m légpisztoly

Fábián Sára (NKE) női 25 m pisztoly

Női 10 m-es légpuska csapat: Bajos Gitta (Edutus Egyetem), Dénes Eszter (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) és Lovász Dorina (Budapesti Gazdasági Egyetem)

4. hely:
Férfi 50 méter puska 3 pozíció csapat: Hammerl Soma (BGE), Dénes András (MATE) és Kiss Viktor (The Ohio State University)

5. hely:
Női 50 m 3 pozíció csapat: Lovász Dorina (BGE), Toma Dorina (BGE), Horváth Lea (The University of Mississippi)

6. hely:
Férfi 10 m légpuska csapat: Hammerl Soma (BGE), Kiss Viktor (The Ohio State University), Dénes András (MATE)

8. hely:
10 m légpuska mix kategória: Dénes Eszter (MATE) Hammerl Soma (BGE)

9. hely:
Női 10 m légpisztoly csapat: Fábián Sára (NKE) Domsits Olívia (NKE), Fleischer Bernadett (DE)

Újabb magyar érem Csengtuban

Pigniczki történelmi sikere és Gőz aranya az Egyetemi Világjátékokon

Pigniczki Fanni egyéni összetett aranyat nyert Csengtuban!

Egyetemi Világjátékok: Három magyar érem már az első nap!

fotó: MEFS