Könyves góljával bennmaradt a Paks

A Paks 1-0-ra legyőzte szombaton a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának kiesési rangadóján, a hazaiak sikerükkel biztosan bennmaradnak az élvonalban.

Az első félidő túlnyomó részt unalmas mezőnyjátékkal telt, és egyik csapat sem mozgósított nagy erőket a vezetés megszerzéséért. Igazi gólhelyzet sem a hazaiak, sem a vendégek előtt nem adódott, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek – írta az MTI,

Fordulás után valamelyest nőtt az iram, ez pedig helyzetekben is megmutatkozott, sőt, bő negyedórával a vége előtt a hazaiaknak egy jó kiugratással és hibátlan befejezéssel a vezetést is sikerült megszerezniük. A folytatásban a Kisvárda nem tudott megújulni, a Paks pedig magabiztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

A vendégek ezt megelőzően sorozatban három idegenbeli meccsüket nyerték meg, a hazaiaknak pedig egymás után ez volt a harmadik bajnokijuk saját közönségük előtt, amelyet nem veszítettek el.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Paks, 1702 néző, v: Andó-Szabó

Paksi FC: Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Fejes, Szabó – Windecker – Könyves, Papp, Kesztyűs (Cseke, 66.; Egerszegi, 72.), Bartha (Hahn, 66.) – Simon A.

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Horváth, 72.), Cukalasz (Negrut, 86.), Grozav – Ilic (Seco, 79.)

gólszerző: Könyves (73.)
sárga lap: Lenzsér (12.), illetve Protic (27.), Grozav (57.), Kravcsenko (90.)