Kürtős BEJGLIBON, Dupla Málnás KÜRTŐSBON: Pénteken újra itt a 4. Kürtőskalács Vigalom

Május 10-12. között ismét itt az ország egyik legédesebb családi fesztiválja, a 4. Kürtőskalács Vigalom, amelyet ezúton is a Fővárosi Állat-és Növénykertben rendeznek meg.

Idén a KÜRTŐSBON variációk hódítanak, debütál a Kürtős BEJGLIBON és a Dupla Málnás KÜRTŐSBON.

„Már évről-évre igazi hagyomány, hogy májusban kitárul az Állatkert kapuja és beléphetünk a kürtőskalács-mennyországba. Ez az idei évben sem lesz másként, sok szeretettel, kürtőskalács-különlegességekkel és színes családi programokkal várjuk a kürtőskalács rajongóit május 10-12. között a budapesti állatkertben. Idén a KÜRTŐSBON (az új formá(t)öltött kürtőskalács) variálhatóságából indultunk ki és a karácsony ízeit megidézve megalkottuk a diós és mákos Kürtős BEJGLIBON-t, valamint az egyik közkedvelt termékünket is újragondoltuk, így született meg a Dupla Málnás KÜRTŐSBON, amely kívül-belül csupa málna”

– mesél András Tünde a 4. Kürtőskalács Vigalom újdonságairól.

A háromnapos Vigalmon 6 helyszínen sülnek majd az eredeti, faszénparázson készült kürtőskalácsok, az újdonságok mellett természetesen találkozhatunk a hagyományos ízekkel, az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában megkóstolhatjuk a kürtőskalácsból készült desszertkülönlegességeket, két helyszínen ízlelhetjük a KÜRTŐSBON-okat, és glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsokkal is kedveskednek az ételintoleranciával élőknek. Az Ízbombák standján a csokicseppes, pörkölt mogyorós, chilis-csokis, citrusos, meggyes-mákos és egyéb ízek elevenednek meg, és a méltán népszerű Csináld-magad stand sem maradhat el, ahol a vendégek elkészíthetik saját kürtőskalácsaikat.

„A Vitéz Kürtős csapatával évek óta összeköt bennünket, hogy mindketten a tradíciókból táplálkozunk, de a mai trendeket követve folyamatosan megújulunk. Ugyan a közös eseményünk középpontjában a kürtőskalács áll, azonban emellett különleges állatos programokkal készülünk a családoknak, gyerekeknek. A Cápasuliban bepillantást nyerhetünk a cápák világába, érdekes információkat osztunk meg a vadállatmentésről, valamint a parasztudvar állatait is közelebb hozzuk a látogatókhoz”

– folytatja Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője.

„A 4. Kürtőskalács Vigalom szlogenje #alegjobbfaszénparázsonsütve, ugyanis a kezdetektől tudjuk, hogy a kürtőskalács akkor lesz az igazi, ha minőségi bükkfaszén fölött készül. A kürtőskalács a világon egy olyan egyedülálló édesség, ami az eredeti recept szerint is faszénparázson készül. A hargitai bükkfaszénnek nagyon magas a hője és van egy egyedi füstös illata és ez keveredve a ropogós cukormázzal adja meg a kürtőskalács egyedi ízét. Faszénen nem egyszerű művelet kürtőskalácsot sütni, de mi elkötelezett hívei vagyunk, hogy ezt a hagyományt fenntartsuk és így a legjobb kürtőskalácsokkal csaljunk mosolyt a vendégeink arcára”

– osztja meg mindenkivel a faszénparázs titkát Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

A 4. Kürtőskalács Vigalmon változatos programok várják majd a kürtőskalács kedvelőket: gólyalábas vendégfogadás, a gyerekeknek arcfestés, kézműves foglalkozások, vurstli, fotósarok, óriás malomjáték, Kürtipédia Kvízjáték, bábszínház és az elmaradhatatlan zenei-szórakoztató programok. Szombaton fellép Kovácsovics Fruzsina, Galambos Péter, és a Boridalok, vasárnap a CandyMen Duo-t, a Matiné Zenekart, és a Merry Go Round-ot hallhatjuk.

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. Az első 1000 gyerek a belépésnél házicsokit kap ajándékba.

Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Körhinta melletti kapuján ajánljuk!

További információ: www.vitezkurtos.hu

 

Fotók: Szatló Gábor