Tájékozódj és Gurulj! – Családi Majális az ÉN IS VAGYOK! Egyesület szervezésében

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete Tájékozódj és gurulj! programja gyűjtötte össze a legtöbb szavazott a MOL kutakon, összesen 1601-et, és ezzel a regionális körzetben elnyerte a MOL Alapítvány félmillió forintos támogatását.

A szervezők tájékoztatása szerint a szavazás közel egy hónapig tartott, országszerte 40 körzetben, körzeteként két vagy három civil szervezetre lehetett szavazni a kijelölt MOL töltőállomásokon. A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására összesen 20 millió forintos kerettel hozta létre 2018 őszén a MOL Helyi Érték Programot. A második fordulóba jutott projektek között közönségszavazás döntötte el, hogy kik nyerték el a 500.000 forintos támogatást.

Azzal, hogy elnyertük a támogatást meg tudjuk szervezni a „Tájékozódj és gurulj” Trali-O versenyünket és Családi napunkat május 18-án a Tiszaligetben, ahol ép és fogyatékos emberek együtt sportolhatnak a társadalmi integráció jegyében.

A Trail-O versennyel egyidőben a Gördögök SE egy érdekes kerekesszékes akadálypályát készít, melyen közlekedési ismeretekkel kibővíthetik tudásukat az érdeklődők – segédeszközzel vagy anélkül egyaránt.

A sportolási lehetőségen kívül a Családi Majálisunkon kézműves foglakozás és játékos szabadtéri programon szórakozhatnak az egyesületi tagokon kívül a segítők, partnerek és érdeklődők is egyaránt.

A Trail-O egy szabadban, kerekesszékkel űzhető tájékozódási sport. Ez a hazánkban még kevésbé ismert sportolási lehetőség a súlyosan mozgássérült emberek számára is elérhető és gyakorolható. A versenyzőnek egy speciális térkép és tájoló segítségével kell megtalálnia az előre meghatározott pontokat.

A Trail-O verseny nem sebességet, fizikai mozgást, hanem pontosságot igényel, így mozgásukban súlyosan korlátozott személyek is gyakorolhatják.

Magyarországon ez a sport még kevésbé ismert, éppen, ezért szeretnénk ezt a különleges szabadidős tevékenységet széles körben megismertetni a fogyatékos emberekkel Szolnokon.

Hosszútávú tervünk, hogy Szolnokon létrehozunk egy Trail-O csapatot, melynek a tagjai a későbbekben akár nemzetközi versenyeken is képviselhetik városunkat.

Tájékozódj és Gurulj Trali-O verseny és Családi Majális  

Időpont:

2019 május 18. (szombat) 10:30  

Helyszín:

Szolnok, Tiszaliget Neumann János Egyetem Campus Főépület