Négy érem az uszonyosúszó Eb harmadik napján

A 27. CMAS Uszonyosúszó Európa-bajnokság harmadik versenynapján magyar válogatott tagjai ismételten kitetten magukért és újabb négy érmet szereztek.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a női 50 méteres uszonyos gyorson Senánszky Petra hozta a papírformát, és magabiztosan nyert.Nem számítottam világcsúcsra, de szerencsére jobb időt úsztam, mint a délelőtti előfutamon.” -nyilatkozta a “Sellőlány”, aki 00:21.23-as idővel szerezte meg az aranymedált.

(Mozsár Alex ezüstérmes; fotó Magyar Búvár Szakszövetség)

Mozsár Alex 400 méteres férfi búváron második helyezést ért el, míg az újonc Lengyeltóti Bence 400 méteres férfi uszonyos gyorson, magyar csúccsal – 03:30.44 – léphetett a dobogó harmadik fokára.

(Az újonc Lengyeltóti Bence bronzérmes; fotó Magyar Búvár Szakszövetség)

A nap záróakkordjaként a 4×200 méteres férfi felszíni váltó csapat, Gruber Kornél, Dimák Dávid, Mozsár Alex és Bukor Ádám bronzérmesként végeztek.

(A 4×200 méteres férfi felszíni váltó csapat: Gruber Kornél, Dimák Dávid, Mozsár Alex és Bukor Ádám bronzérmes; fotó Magyar Búvár Szakszövetség)

Mozgalmas délutánon vagyunk túl, remek versenyekből sikerült rendre jól kijönnünk, így az utolsó versenynapunk előtt elértük az előzetesen megálmodott 10 érmet.” – összegezte a napot Kókai Dávid csapatvezető.

A magyar válogatott jelenleg az éremtáblázat 4. helyén áll 2 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel.

A további időeredményeket az alábbi linken lehet olvasni. A holnapi előfutamok délelőtt 10 órakor kezdődnek, míg döntők délután 6 órakor.

(fotó Magyar Búvár Szakszövetség)